Reklama 2

Pastarnokų pyragas-tortas

 

Reikės:

170 g sviesto

200 g rudojo cukraus

2 šaukštų medaus

3 kiaušinių (L)

250 g speltos miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

2 šaukštelių meduolių prieskonių

50 g lazdyno riešutų

250-270 g pastarnokų

1 vidutinio dydžio obuolio

1 apelsino žievelės ir sulčių

žiupsnio druskos

Kremui:

250 g kreminio sūrio/kreminės varškės/maskarponės

3-4 šaukštų medaus/klevų sirupo/miltinio cukraus

½ nedidelio apelsino sulčių

Apelsino žievelės papuošti

50 g skrudintų lazdyno riešutų papuošti

rozmarino lapelių papuošti

džiovintų spanguolių/cukatų/svarainių

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir paliekame atvėsti. Dubenyje išplakame kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Miltus per kelis kartus įmaišome į kiaušinius. Pastarnokus ir obuolius nulupame bei sutarkuojame burokine tarka. Apelsiną gerai nuplauname su soda, nutarkuojame žievelę prie pastrnokų ir obuolių, ir išspaudžiame sultis. Viską sudedame į tešlą ir išmaišome. Lazdyno riešutus pasmulkiname, suberiame į tešlą ir išmaišome.

Padaliname tešlą per dvi skardas ir kepame apie 25-30 minučių, kol iškepa. Atvėsiname pyrago lakštus. Pasigaminame kremą: galima naudoti maskarponę ir kreminę varškę ar sūrį, sumaišome su klevų sirupu/medumi/miltiniu cukrumi, įspaudžiame dar citrinos ar apelsinų sulčių ir išmaišome. Pertepame šiuo kremu pyrago sluoksnius ir papuošiame kepintais lazdyno riešutais, spanguolėmis, apelsino žievele.

Beatosvirtuve.lt

Komentuoti

Apsaugos kodas
Atnaujinti

Powered by BaltiCode