Sprogimas

Klausk teisininko

Laba diena. Prieš porą savaičių išėjau iš darbo, tačiau darbovietė vis dar neatsiskaitė. Dirbau vairuotoju, liko nesumokėti ne tik atostoginiai, bet ir dalis dienpiniginių už darbą užsienyje. Kaip patartumėte elgtis, kad darbovietė kuo greičiau atsiskaitytų?

Norime pažymėti, kad, pagal bendrąsias taisykles, su atleidžiamu darbuotoju turi būti atsiskaitoma jo atleidimo dieną, jeigu nėra sutarta kitaip. Jeigu yra sutartas kitoks atsiskaitymo terminas, jis negali būti ilgesnis kaip dešimt darbo dienų, skaičiuojant nuo atleidimo dienos.

Jūsų nurodytu atveju yra du būdai, kuriais galima išspręsti šią situaciją. Visų pirma, ragintume kreiptis į darbdavį ir bendradarbiauti atsiskaitymo klausimu. Gali būti, kad atsiskaityti vėluojama ne dėl darbdavio kaltės, todėl visais atvejais geriau viską išspręsti geranorišku bendravimu. Tačiau jeigu geranoriškas bendravimas dėl tam tikrų priežasčių nėra įmanomas, visada turite teisę kreiptis į darbo ginčų komisiją, kuri priims atitinkamus sprendimus ir, jeigu yra tam pagrindas, priteis neišmokėtas sumas.

Atkreipiame dėmesį į tai, kad Darbo kodeksas taip pat numato ir sankcijas darbdaviui, kuris pavėlavo sumokėti iš darbo atleistam darbuotojui, tačiau kiekvienas toks atvejis individualus, todėl kiekvieną kartą sumos skiriasi ir klausimas gali būti sprendžiamas skirtingai.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendrojo pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu: Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode