Parama dėkojame




Sprogimas

Parodoje – istoriniai Europos žemėlapiai

Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje balandžio 3–30 dienomis eksponuojama paroda „Žemaitija istoriniuose Europos žemėlapiuose“, kurios pristatymas vyko balandžio 16 d. Jame dalyvavo Klaipėdos archyvo Telšių filialo vedėja Alma Jankauskienė ir Klaipėdos regioninio valstybės archyvo direktorius Edmundas Bareiša.

Telšių apskrities archyvo darbuotojų kartu su partneriais parengtoje parodoje eksponuojami žemėlapiai nuo pat XVI a. pradžios iki XIX a. vidurio. Žemėlapiai paimti iš Vilniaus universiteto bibliotekos, Vilniaus universiteto profesoriaus Joachimo Lelevelio (1786–1861) kartografinių kūrinių kolekcijos. Taip pat iš kunigo, žurnalisto, vertėjo ir kolekcininko Vinco Mincevičiaus (1915–1992) žemėlapių kolekcijos bei Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos, Lietuvos nacionalinio muziejaus bei Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos.

Parodos pristatymą paįvairino ir susirinkusiųjų nuotaiką praskaidrino Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos moksleivių parengta nuotaikinga programa. Už tai bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Dangira Undžienė nuoširdžiai padėkojo moksleiviams ir jų vadovėms, o A. Jankauskienei ir E. Bareišai įteikė po atminimo dovanėlę.

Valerija KVEARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode