Sprogimas

Valstybės gimtadienis – iškilmingai, tradiciškai, linksmai

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Vasario 16-oji – Valstybės atkūrimo diena. Šiemet 101-asis valstybės gimtadienis Mažeikiuose atšvęstas tradiciškai – organizuotas bėgimas, šv. Mišios, eisena, premijų įteikimas bei koncertas ir įvairūs renginiai rajone.

Bėgimas

Šeštadienio vidurdienį prie Mažeikių rajono savivaldybės startavo „Bėgimas už laisvę“. Šiemet bėgime dalyvavo daugiau nei 1 300 įvairaus amžiaus sporto mėgėjų iš Lietuvos ir ne tik. Keturi dalyviai atvyko iš Sankt Peterburgo (Rusija).

Pagrindinė renginio rungtis – 10 km bėgimas sertifikuota trasa, o pradedantiesiems ir mėgėjams skirtas vienas ratas, kurio ilgis 3,3 km. Vaikai jėgas nemokamai išmėgino 400 m ir 1200 m distancijose.

Įteikti prizai

Visiems bėgusiesiems įteikti atminimo medaliai, nugalėtojams – medaliai ir prizai. Taip pat apdovanoti greičiausi mažeikiškiai, jauniausieji ir vyriausieji dalyviai, specialus apdovanojimas atiteko 10 km rekordus pasiekusiems vyrui ir moteriai.

Šis bėgimas įtrauktas į Lietuvos bėgimo taurės įskaitos II etapą ir oficialų Lietuvos lengvosios atletikos federacijos kalendorių. Jo organizatoriai – Mažeikių bėgikų klubas „Penki kalnai“ ir jo prezidentė Milda Zubavičienė.

Pagerbti žuvusieji

Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje kun. Vytautas Dvaržeckis aukojo šv. Mišias už Tėvynę. Po jų išsirikiavo šauliai ir visi šv. Mišiose dalyvavusieji eisenai į Nepriklausomybės aikštę, kurioje vyko atminimo valanda „1949 m. deklaracija“. Šiemet sukanka 70 metų nuo tos dienos, kai Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Taryba, sudaryta iš aštuonių asmenų, 1949 m. vasario 16 d. priėmė deklaraciją, kuri užtikrino Lietuvos valstybės tęstinumą ir skelbė lietuvių tautos valią atkurti nepriklausomą demokratinę valstybę.

Po atminties valandos mažeikiškiai, šauliai, savanoriai susibūrė eisenai „Aš einu“ nuo Nepriklausomybės aikštės Savivaldybės kultūros centro link.

Apdovanoti nusipelniusieji

Šventinio koncerto metu Mažeikių rajono savivaldybės garbės piliečio regalijos įteiktos Jolantai Tendienei, Garbės ženklai „Už nuopelnus Mažeikių kraštui“ – Česlovui Pečetauskui ir Stanislovui Jakučinskui, įteikta dvylika Mažeikių rajono savivaldybės nominacijų.

Choreografijos mokyklos direktorė, ansamblio „Kauškutis“ vadovė J. Tendienė dėkojo visiems artimiesiems ir draugams: „Dėkoju, kad taip nuoširdžiai priėmėte mane į savo glėbį. Esu be galo laiminga, turiu savo gyvenime trejus mylimus namus. Žmonių, kurie tuose namuose mane supo, dėka, dabar esu tokia, kokia esu. Džiaugiuosi savo pirmaisiais namais – tėviške, kur gimė mano svajonės. Taip pat dėkoju savo Alma Mater (aukštoji mokykla, universitetas, – aut. past), nes ten užaugo mano sparnai. Labiausiai dėkoju šiandieniniams namams.“

Tulnikiuose

Tulnikiuose tradiciškai rengta žiemos šventė, kurioje vyko žūklės, tinklinio varžybos. Šventėje koncertavo Ventos kultūros namų estrados šelmių ansamblis „UžKūtės“, atlikėjas Marius Petrauskas, Urvikių kultūros centro folkloro ansamblis „Ašvija“ bei grupė „Linksmieji vyrukai“. Susirinkusieji turėjo galimybę išbandyti jėgas sporto varžybose.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode