Parama dėkojame




Pagerbti geriausi rajono ūkininkai

Lapkričio 23-ąją Mažeikių rajono savivaldybės tarybos posėdžių salėje apdovanoti konkurso „Metų ūkis 2018“ laimėtojai – darbštūs, sėkmingai ūkininkaujantys ir besidomintys naujovėmis rajono ūkininkai.

Pirmosios vietos konkurso laureatai – Ilona ir Edmundas Padervinskiai, ūkininkaujantys Sedos seniūnijos Užežerės kaime. Ūkininkauti pradėję 2002 m., šiuo metu dirba 220 ha žemės, laiko 263 galvijus, iš kurių 142 melžiamos karvės. Ūkininkai sukūrė technologiškai pažangų, inovatyvų, efektyvų ir konkurencingą pienininkystės ūkį, o I. Padervinskienė yra ir aktyvi lauko dienų, seminarų dalyvė. Ji – Lietuvos pieno gamintojų asociacijos bei Lietuvos vidutinių ir smulkių pieno ūkių asociacijos narė.

Antroji vieta atiteko Viekšnių seniūnijos Žibikų kaime ūkininkaujantiems Janinai ir Stanislovui Cicėnams. Ūkininkauti pradėjo 1995 metais, turėdami vieną karvę, o šiuo metu ūkyje ekologiškai auginama 60 galvijų, iš kurių – 20 karvių žindenių. 2010 m. sertifikavę ekologinį ūkį ūkininkai aktyviai dalyvauja ekologine tematika organizuojamuose seminaruose ir lauko dienose.

Trečiąją vietą pelnė jauni ūkininkai Aurelija Žakytė ir Valdas Kundrotas. Nuo 2008 metų jie ūkininkauja Mažeikių apylinkės seniūnijos Sovaičių kaime ir šiuo metu dirba 220 ha žemės. Augina grūdines kultūras ir žieminius rapsus. Ūkininkavimo įgūdžius tobulina dalyvaudami įvairiuose seminaruose ir lauko dienose.

Nugalėtojus sveikino Seimo nariai Kęstutis Bartkevičius ir Valius Ąžuolas, Savivaldybės ir Žemės ūkio skyriaus vadovai, specialistai, seniūnai.

Šiemet Lietuvai minint 100-metį, konkursas „Metų ūkis“ minėjo savo 25-metį. Jau ketvirtį amžiaus organizuojamo konkurso tikslas – skatinti ūkininkus pažangiau ūkininkauti, siekti efektyvinti gamybą ir ekologinę pusiausvyrą, geriau ir gražiau tvarkytis savo ūkyje, išaiškinti geriausius savivaldybėje. Lapkričio 17 d. Kaune vyko iškilminga šio konkurso nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Šiemet jame dalyvavo 401 ūkis iš 38 savivaldybių.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Nuotrauka mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode