Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikiškiai dalyvavo tradicinėje šventėje

 

Šeštadienį Balsių stovykloje vyko tradicinė neįgaliųjų sporto šventė „Sportuokime kartu“. Joje dalyvavo ir mažeikiškiai. Kartu paminėtas ir pagrindinio šios šventės organizatoriaus – Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos – veiklos 20-metis.

Susirinkusiuosius sveikino šio renginio globėja Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė, Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėja Virginija Steponavičienė, Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas Anatolijus Čupkovas ir kiti.

Neįgalieji iš Mažeikių, Akmenės, Plungės, Šiaulių, Vilniaus, Kauno rajonų varžėsi neįgaliųjų važiavimo triračiais, rankų lenkimo, smiginio, integruoto krepšinio, šaškių, bočios, baudų metimo rungtyse. Nugalėtojai apdovanoti taurėmis ir medaliais.

Svečiams koncertavo Roberta Grigaitė, Jolita Nekytė bei Vita Grigė.

Kodėl Balsiai?

Pasak Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos pirmininkės Zofijos Valatkienės, pasirinkti būtent Balsiai, kad žmonės pabūtų patogiai gamtoje: „Norisi žmonėms pakeisti aplinką, kad būtų šventiška, kad galėtų atsisėsti ant paklotėlio, ištiesti kojas, pailsėti, atsigerti, gal suvalgyti sumuštinį ir pan. Neįgalieji yra silpnesni už sveikus, todėl jiems reikalingas atokvėpis. Mažeikių rajono centrinis stadionas mums taip pat labai tiko, tik pernai buvo labai karšta diena, žmonės pavargo, perkaito, visi bėgo slėptis į mišką, nes stadione nėra nei medelio. Balsių slėnyje pačios varžybos vyko po medžiais, visi turėjo patiesalus jautėsi kaip piknike.“

Asociacija

Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacija (įsikūrusi 1998 m.) jungia asmenis, turinčius cerebrinį paralyžių. Jos pagrindinis tikslas yra organizuoti ir remti medicininę, psichologinę, socialinę, pedagoginę ir kitokią pagalbą žmonėms, turintiems cerebrinį paralyžių, plėtoti kūno kultūrą ir sportą, propaguoti sveikos gyvensenos būdą, siekti fizinio ir dvasinio žmogaus tobulėjimo ir harmonijos, teiktisocialines paslaugas vaikams, jaunimui, suaugusiems, senjorams, žmonėms su judėjimo negalia, neformalaus ugdymo ir sveikatinimo paslaugas (įvairaus amžiaus žmonių reabilitacija, mankštos, masažai ir pan. po traumų ir ligų). Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijoje yra 96 nariai iš jų 44 neįgalūs. Organizacija persikėlė šiai metais į didesnes naujas patalpas, kurios randasi Pavenčių g. 4. Vykdome Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektą.Neįgalieji dalyvauja dienos užimtumo veikloje: mokosi palaikyti kasdienės veiklos įgūdžius, savitvarkos, sveikai gyventi, apsitarnauti, orientuotis ir judėti aplinkoje bei naudotis technikos pagalbos priemonėmis, lavinti saviraišką ir kūrybiškumą, mokosi pažinti, valdyti ligą ir kt. Taip pat dalyvauja Neįgaliųjų socialinės integracijos per kūno kultūrą ir sportą projekte. Aktyvi fizinė veikla neįgaliesiems suteikia stimulą išnaudoti savo gebėjimus, visą turimą potencialą ir judėti į priekį.

Šis renginys yra dalinai finansuojamas iš Mažeikių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos, „Sveikatos ugdymo ir fizinio aktyvumo skatinimo veiklos organizavimo“ priemonės.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Nuotrauka iš mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode