Sprogimas

Pirmas blynas – gerokai prisvilęs

 Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

 Antradienį Mažeikių rajono savivaldybėje pirmą kartą vyko tiesioginė vaizdo konferencija, transliuojama socialiniuose tinkluose „Youtube“ ir „Facebook“, apie Mažeikių pramogų ir sporto centro projektą, sulaukusi daug kritikos.

Pristatė projektą

Konferencijos iniciatorius, Savivaldybės mero patarėjas Giedrius Petrulevičius trumpai pristatė projektą, apie kurį jau pradėta kalbėti prieš dešimtmetį: „2008 m. manęs dar nebuvo. Atėjau mero pakviestas dirbti 2014 m. ir buvau paskirtas šio projekto vadovu.“

Pasak jo, tai daugiafunkcinis sporto ir pramogų centras. Vienoje jo dalyje numatytas baseinas, atitinkantis Lietuvos čempionato plaukimo reikalavimus, kitoje patalpoje būtų įrengta sporto ir koncertų salė, talpinanti nuo 1500 iki 3000 žiūrovų, ir nuomojamos parduotuvei ar treniruotėms patalpos, trečioje pastato dalyje būtų įrengta kavinė su išėjimu į lauko terasą. Pastato adresas: Sedos g. 55. Projekto vertė 10 mln. 700 tūkst. eurų.

Mažinti sąmatą – netikslinga?

Mažeikiuose prieš kurį laiką lankęsis Premjeras Saulius Skvernelis išsakė šiuo klausimu Vyriausybės poziciją – mažinti projekto sąmatą, tik tada būtų ieškoma galimybė 50 proc. prisidėti prie jo įgyvendinimo.

G. Petrulevičius mano, kad suma nėra didelė ir neverta statyti mažo pastato: „Iš naujo skelbti konkursą užimtų daug laiko“.

Birželio 11 d. turėtų būti plėšiami rangos darbų konkurso vokai.

Klausimai be atsakymų

Į daugelį žurnalistų, politikų bei socialiniais tinklais užduotų klausimų vaizdo konferencijoje mero patarėjas atsakyti negalėjo. Kai kuriais klausimais teigė esąs nekompetentingas, apie kitus – dar nesvarstyta. O klausimų netrūko: dėl finansavimo, ar yra numatyti šaltiniai, kiek Savivaldybei kainuotų išlaikymas, kas dengs išlaidas, jei nepavyks pripildyti arenos ir surinkti pakankamai pajamų, kas organizuos viso Sporto ir pramogų centro veiklą: privati įmonė ar Savivaldybė, ar kavinės patalpos bus nuomojamos, ar numatytas kavinės operatorius ir kt.

Sulaukta komentarų

Socialiniuose tinkluose žmonės uždavinėjo ne tik klausimus, bet ir komentavo: „Paprastas klausimas. Kada (data)? Nes pabodo klausytis, kaip kažkas vis stabdo, o visokie bažnytkaimiai seniai pasistatė arenas!!“, „Visi visur statosi, o Mažeikiai nejuda iš mirties taško... prieš 10 metų buvo projektas, niekas nepajudėjo...“, „Tikėkimės, čia ne artėjančių naujų savivaldybės rinkimų pradžia...“, „Graudu žiūrėti...“ „Kodėl konferencijoje nedalyvauja atsakingi Savivaldybės atstovai: miesto architektė, administracijos direktorius, meras? Gerbiamas mero patarėjas negali atsakyti į visus klausimus“,Varto Petrulę baisiai“, „Čia buvo spaudos konferencija ar parodija???“

Gajutės Abelkienės nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode