Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikiai – raudonojoje zonoje

Mažeikių rajono savivaldybė nuo lapkričio 2 d. iki lapkričio 8 d. priskiriama raudonajai zonai – per 14 d. (spalio 16–29 d.) nustatyta 193,90 susirgimų Covid-19 liga atvejo 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų per savaitę – 11,69 proc., 39,8 proc. jų nesusiję su protrūkiais.

Raudonajai zonai priskiriamos 34 savivaldybės, 21 savivaldybė – geltonajai zonai ir 4 – žaliajai. Savivaldybės vertinamos, atsižvelgiant į tris kriterijus: 14 dienų sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų procentinę dalį tarp visų tyrimų, atliktų per 7 dienas, ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, procentinę dalį per 7 dienas.

Praėjusią parą Mažeikiuose registruoti 22 nauji susirgimo Covid-19 liga atvejai. 7 iš jų užsikrėtimo aplinkybės nežinomos. 1 atvejis įvežtinis – iš Lenkijos. Nustatyti 4 šeiminiai atvejai.

Židiniuose fiksuojami nauji susirgimai: Mažeikių mėsinėje ir Merkelio Račkausko gimnazijoje susirgo po vieną asmenį, Savivaldybės kultūros centro mišriame chore „Draugystė“ – 2, iš viso serga 6, UAB „ORLEN Lietuva servisas“ – 2, iš viso susirgusiųjų – 5. 

Nustatyti nauji koronaviruso infekcijos židiniai: Plinkšių globos namai – 2 nauji susirgimo atvejai, iš viso židinyje 3, iš asmeninės šventės – taip pat 2 nauji Covid-19 ligos atvejai, iš viso serga 3.

Prašome gyventojų – sąžiningai laikykimės visų saugumo dėl COVID-19 reikalavimų, o šį savaitgalį – Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis – būkime ypatingai budrūs: lankykime tik artimųjų kapus, pabūkime su savo artimais žmonėmis tik lauke, laikantis visų saugumo reikalavimų, t. y. dėvint nosį ir burną dengiančias kaukes, nesibūriuokime didelėmis grupėmis, laikykimės ne mažesnio nei 1 m atstumo ir kt.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode