RETRO

Pakartotiniame balsavime – balsuota aktyviau

Vakar, spalio 22 d., 20.00 val. baigėsi Seimo rinkimų antrojo turo išankstinis balsavimas.

Mažeikiuose pakartotiniame balsavime iš anksto savo valią išreiškė 1884 rinkėjai – kone 100 daugiau nei, buvo sulaukta rinkėjų pirmajame ture, kuriame balsavo 1795. Paskutinę išankstinio balsavimo dieną savo balsą už pasirinktą kandidatą atidavė 501 rinkėjas. 

Pirmajame ture daugiausia rinkėjų (677) sulaukta paskutiniąją išankstinio balsavimo dieną, o antrajame – antrąją (606). Mažiausiai – abiejų turų pirmąją dieną – atitinkamai 198 ir 285.

Šiandien ir rytoj vyks balsavimas namuose. Tokią teisę turi asmenys, kuriems rinkimų dieną bus sukakę 70 metų, neįgalūs rinkėjai, juos prižiūrintieji ar laikinai nedarbingi, saviizoliacijoje esantys ir Covid-19 sergantys asmenys, kurie jau iš anksto buvo pateikę prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Seimo rinkimų dieną, sekmadienį, spalio 25-ąją, rinkimų apylinkėse savo balsą atiduoti galėsite nuo 7.00 iki 20.00 val. 

Primename, kad einant balsuoti būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, savo asmeninį rašiklį bei dėvėti nosį ir burną dengiančią veido apsaugos priemonę. 

Būtina laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, saugaus fizinio atstumo ir kt.

Mazeikiai.lt nuotrauka

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode