Parama dėkojame




Sprogimas

Vaikų saugumas ir sveikata – visų bendras rūpestis

Naujųjų mokslo metų pradžia atnešė ne tik džiugių emocijų, bet ir sukėlė nemažai klausimų tėveliams dėl vaikų saugumo – ar ugdymo įstaigose reikalingos apsaugos priemonės? Kas jomis turi pasirūpinti – tėvai, įstaigos ar Savivaldybė?

 

Ugdymo įstaigų darbuotojus, pedagogus apsaugos priemonėmis aprūpina įstaigų administracija. Tėvelių prašoma pasirūpinti, kad vaikai turėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Pamokų metu jų dėvėti nereikia.

Dėl veido apsaugos priemonių naudojimo ugdymo įstaigos vadovaujasi Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimais.

Visos ugdymo įstaigos, kaip ir iki koronaviruso pandemijos, privalo nupirkti pakankamai muilo, vienkartinių rankšluosčių, nes svarbiausia – plauti rankas šiltu vandeniu su muilu. Tik nesant tokios galimybės, rekomenduojama naudoti dezinfekcinį skystį (aerozolinį purškiklį).

Savivaldybė kaupia apsaugos priemonių rezervą (respiratorius, vienkartines medicinines kaukes, vienkartines pirštines, akinius, antbačius, chalatus, kombinezonus ir kt.), kuris būtų naudojamas esant koronaviruso protrūkiui rajone ir pritrūkus priemonių medicinos darbuotojams, tiesiogiai dirbantiems su galimai užsikrėtusiais COVID-19.

Dar viena apsaugos priemonė – jau kitą savaitę pageidaujantys rajono mokytojai ir kiti švietimo įstaigų darbuotojai greitaisiais testais galės išsitirti dėl koronaviruso infekcijos. Tokį pageidavimą kol kas pareiškė 423 įstaigų darbuotojai iš 1 092.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode