Parama dėkojame




Sprogimas

Naujausia informacija apie COVID-19 rajone

Rugsėjo 4 d., penktadienį, Savivaldybėje vyko Mažeikių rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdis. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento direktorė Giedrė Ligeikienė pateikė naujausią informaciją apie COVID-19 situaciją rajone.

Šiuo metu COVID-19 liga serga penki žmonės: du – Mažeikiuose, trys – Sedoje. Mažeikiškiai gydosi namuose, šie atvejai tarpusavyje nesusiję. Sedoje sergantieji – šeimos nariai: du gydomi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, vienas – namuose. Galima sediškių užsikrėtimo koronavirusu prielaida – rugpjūčio 15-ąją Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vykęs koncertas, kuriame pasirodė kolektyvai iš Klaipėdos ir Kauno.

Posėdyje atkreiptas dėmesys, kad žmonėms kyla neaiškumų dėl kontakto su sergančiaisiais. Didelės rizikos sąlytį turėjusiuoju laikomas 3 dienas iki tol, kol asmeniui, kuriam jau patvirtintas koronavirusas, pasireiškė simptomai, ir dvi savaites po simptomų atsiradimo bendravęs žmogus. Jei žmogus bendravo su sergančiuoju, kuriam COVID-19 ligai būdingi simptomai nepasireiškė, sąlytį turėjusiu laikomas žmogus, kontaktavęs 72 val. iki tepinėlio, kuris buvo teigiamas, sergančiajam paėmimo ir 14 dienų po tepinėlio paėmimo.

Didelės rizikos sąlytį turėjusiu laikomas žmogus, kuris su užsikrėtusiuoju bendravo mažesniu nei 2 metrų atstumu ilgiau nei 15 minučių, arba asmuo, turėjęs tiesioginį fizinį kontaktą. Tokie asmenys privalo izoliuotis ir stebėti savo sveikatą.

Ne tik turėjusių kontaktą, bet ir visų gyventojų prašoma pajutus koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus – karščiavimą, kosulį, slogą, uoslės ar skonio praradimą ir kt. – jokiu būdu nevykti į renginius, parduotuves ar kitas viešąsias vietas, nebendrauti su draugais ar artimaisiais, o kreiptis į savo šeimos gydytoją, Mažeikių ligoninę arba skambinti tel. 1808.

Laikykimės visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėkime nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, laikykimės fizinio atstumo ir kt.

Būkime sveiki!

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode