Parama dėkojame




Sprogimas

Rajono ugdymo įstaigos pasirengusios pradėti mokslo metus

Rugpjūčio 27 d. Mažeikių Senamiesčio pagrindinėje mokykloje į pirmąjį pasitarimą rinkosi rajono ugdymo įstaigų vadovai. Apžvelgti praėjusieji mokslo metai, nuotolinio mokymo iššūkiai, švietimo situacija dėl koronaviruso pandemijos. Kalbėjo vietos savivaldos vadovai, socialiniai partneriai ir kiti svečiai.

 

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, kalbėdamas apie praėjusiuosius mokslo metus, sakė, jog jie buvo sudėtingi dėl paskelbto karantino – teko organizuoti nuotolinį mokymą, darbą įstaigose laikantis visų saugumo reikalavimų ir pan. Šiemet taip pat laukia iššūkiai dėl beitęsiančios koronaviruso pandemijos, tačiau mokyklos pasirengusios pradėti mokslo metus. Darbas turėtų vykti sklandžiai, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją bei laikantis visų saugumo reikalavimų.

Rajone – 42 ugdymo įstaigos: 20 bendrojo, 13 ikimokyklinio, 7 neformaliojo ugdymo, 2 mokyklos-daugiafunkciniai centrai. Taip pat 2 pagalbą moksleiviams teikiančios įstaigos, vienas privatus darželis.

Brandos egzaminų rezultatai džiugina – gauti 48 šimtukai. Mokytojai dirba labai gerai, tačiau problemų kyla dėl įstaigų vadovų trūkumo.

Puikiai dirba neformaliojo ugdymo įstaigos. Daugelio jų kolektyvai garsina ne tik rajoną, bet ir šalį.

Šiemet rajono bendrojo lavinimo ugdymo įstaigose mokslo metus pradės per 6 000 moksleivių, ikimokyklinio ugdymo įstaigose – apie 2 000.

Rugsėjo 1-ąją, antradienį, prasideda mokslo metai. Nepaisant visų permainų, trūkumų, problemų, ugdymo įstaigos pasirengusios dirbti atsakingai ir laukia ugdytinių bei jų tėvelių Mokslo ir žinių dienos šventėje.    

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode