Parama dėkojame




Sprogimas

Už švarią Lietuvą! Pirmoji stotelė – Mažeikiai

Žygis pėsčiomis aplink mūsų šalį ,,Už švarią Lietuvą!“ – tai mūsų visų šansas ne tik pažinti ir pamilti Lietuvą bei jos gamtą, bet ir susivienyti, siekiant švaresnės aplinkos sau bei ateities kartoms.

,,Už švarią Lietuvą!“ – tai pirmasis 1 200 km 80-ies dienų žygis pėsčiomis aplink Lietuvą. Pirmoji žygeivių stotelė – Mažeikiai. Kviečiame Į Mažeikių rajono savivaldybės viešąją biblioteką rugpjūčio 23 d.

Žygio metu rinksime pakeliui pasitaikiusias šiukšles, jas analizuosime, skirstysime į dažniausiai randamų atliekų kategorijas, o tada visuomenę, verslą, mokslininkus ir valstybines institucijas kviesime ieškoti sprendimų prevencijai. Pakeliui lankysime bendruomenes, skatinsime pažvelgti į savo aplinką ir viešas erdves kitaip bei raginsime nenaudojamus ar sulūžusius daiktus prikelti antram gyvenimui užuot juos išmetus.

Prie žygio jungsis filmavimo komanda, kuri įamžins žygio akimirkas bei kas savaitę rengs reportažus apie kelionę.

Žygis „Už švarią Lietuvą“ persikels į meninę instaliaciją, atvaizduosiančią Lietuvos kontūrą bei įveiktas žygio vietas. Kiekviena iš šių vietų bus pažymėta kubais, pripildytais šiukšlių, surinktų tose žygio atkarpose.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode