Sprogimas

Pasienio tiltui – 60 metų

Rugpjūčio 15-ąją Ežerėje vyko 6-asis tradicinis Pasienio festivalis, suvienijęs suvienijo dvi kaimynines šalis –  Šiemet tiltui, jungiančiam dvi valstybes –Lietuvą ir Latviją– ir du kaimyninius rajonus – Mažeikių bei Saldaus –  sukako 60 metų.

 

Svarbios jungties – tilto – gimtadienis švęstas simboliškai. Jo sujungtų kaimyninių rajonų vadovai – Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir Saldus rajono meras Maris Zusts – Ežerėj, prie Muitinės pastato ir kadaise čia buvusio senojo tilto, pasodino ąžuoliukus. Vadovai sveikino visus susirinkusiuosius ir džiaugėsi, kad išsaugojama bei puoselėjama tradicija kartą per metus susitikti ir švęsti kartu.

Su daina į Latviją įžengęs folkloro ansamblis „Ašvija“ ir jį ant tilto pasitikęs pučiamųjų ansamblis „Saldus“ sceną užleido liaudiškos muzikos kapelai „Subatvakaris“. Visus savo balsais užbūrė tarptautinio vaikų ir jaunimo festivalio-konkurso „Baltic Voice“ laureatės Rugilė ir Austėja bei „Grand Prix Junior“ laimėtoja Frėja. Susirinkusiuosius žavėjo akrobatų iš Rygos „Street Varriors“ pasirodymas, sceną drebino roko grupė „Credo“ iš Liepojos.

Daug aistrų sukėlė virvės traukimo varžybos. Pirmiausia savo meistriškumą ir jėgą demonstravo Latvijos ir Lietuvos virvės traukimo profesionalų komandos, o vėliau jėgas išbandė šventės dalyviai. Žiūrovai iš Lietuvos kovojo prieš Ežerės komandą. Absoliutūs nugalėtojai – tiek tarp profesionalų, tiek tarp mėgėjų – lietuviai.

Vakare Lietuvos ir Latvijos vėliavų spalvomis nusidažė 60-ąjį gimtadienį švenčiantis tiltas.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode