Sprogimas

Paskleista netiksli informacija

Viešojoje erdvėje pasklidus informacijai apie neva Mažeikiuose statomas 5G antenas, į Savivaldybę kreipėsi nemažai sunerimusių gyventojų. Skubame nuraminti – informacija netiksli – 5G ryšys Lietuvoje neįdiegtas.

 

Žinutėse pateiktose nuotraukose užfiksuotos daugelį metų Mažeikių rajono gyventojų naudojamos 3G/4G ar bevielio mobiliojo ryšio ir interneto antenos, niekuo nesusijusios su 5G ryšiu.

Mobiliojo ryšio operatoriai nuomojasi vietas antenoms ant aukščiausių miestų ir kaimų pastatų – jos įrengtos kone ant kiekvieno vandens, bažnyčių bokšto, kaminų, elektros stulpų. Daugiausia antenų – miestuose.

Interneto ryšio aprėptis ir sparta būtina dėl išaugusio vartotojų duomenų sunaudojimo, nes vis daugiau įvairių kasdienių veiksmų atliekama internetu, ypač šiuo metu, kai daugelis dirba, vaikai mokosi nuotoliniu būdu.

LR ryšių reguliavimo tarnybos specialistai informavo, jog 5G ryšio technologijos diegimo Lietuvoje procesas dar tik vyksta, su jo plėtros gairėmis galite susipažinti: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAP/cefc6c005d1f11eaac56f6e40072e018?jfwid=gtea4gf03

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode