Sprogimas

Beglobiams gyvūnams bus teikiama laikina globa

Mažeikių rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) su UAB „Kometa“ – Beglobių gyvūnų priežiūros tarnyba (toliau – tarnyba) pasirašė sutartį „Beglobių gyvūnų laikinosios globos paslaugos pirkimas“.

 Tarnyba teikia savivaldybės teritorijoje bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų gaudymo, karantinavimo, eutanazijos, utilizavimo, gyvūnų kastravimo, sterilizavimo, gaišenų surinkimo paslaugas. Taip pat pasirūpina globos namuose laikomų gyvūnų ėdalu, užtikrina, kad gyvūnai, patekę į tarnybą, būtų apžiūrėti veterinarijos gydytojo.

 Apie gyvūnus su registravimo ar atpažinimo ženklais bus pranešama savininkui bei gyvūno registratoriui. Apie tuos, kurių savininkų neįmanoma nustatyti, bus paskelbta tarnybos feisbuko paskyroje UAB „Kometa“ – beglobių gyvūnų priežiūros tarnyba (įdedama gyvūno nuotrauka).

 Gyvūnai iš gyventojų nepriimami. Jais privalo rūpintis patys šeimininkai.

Tarnyba taip pat privalo skubiai reaguoti nelaimės atveju, kai atsiranda pavojus žmonėms nukentėti nuo gyvūno ar gyvūnams nukentėti nuo neleistinos žmonių veiklos.

 Į „Kometą“ pateks ir konfiskuoti gyvūnai, kuriuos jų savininkai kankina, žiauriai elgiasi (asmenys už tokius veiksmus traukiami administracinėn ar baudžiamojon atsakomybėn).

 Pastebėję tokius atvejus ar žinantys apie žiaurų elgesį su gyvūnais, praneškite Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui (tel.: 8 656 43 141, (8 443) 90 684, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.), Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (tel.: (8 443) 25 407, 8 611 30 896, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) ar policijai bendruoju pagalbos tel. 112.

 UAB ,,Kometa“ kontaktai: Antanas Sadauskas, tel. 8 685 43 565, feisbuko puslapis UAB „Kometa“ – beglobių gyvūnų priežiūros tarnyba.

Ryšių su visuomene skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode