Sprogimas

Dėmesio! Konkursas!

Mažosios liaudies architektūros paminklai – koplytėlės, kryžiai, koplytstulpiai, stogastulpiai – neatskiriama Žemaitijos kraštovaizdžio dalis, išryškinanti jo savitumą ir išskirtinumą.

Visi šie liaudies meistrų kūriniai pagyvina, papildo kraštovaizdį, puošia sodybas, saugo mus nuo įvairių nepriteklių, nelaimių (beje, siaučiant epidemijoms, užtarimo prašoma ir šv. Vladislovo).

Iki gegužės 1 d. siųskite nuotraukas su savo, tėvų, senelių sodybose esančių koplytėlių, koplytstulpių, stogastulpių, kryžių nuotraukomis, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Jeigu sodybose neturite minėtų mažosios liaudies architektūros kūrinių, tačiau norite dalyvauti konkurse, fotografuokite pakelės koplytėles, koplytstulpius ir kryžius.

Siųsdami nuotraukas, nurodykite fotografavimo datą, pridėkite trumpą aprašymą: adresą arba apibūdinkite vietovę (prie kokio kelio, pastato ir pan.). Jeigu žinote, kas statė, kokia intencija, taip pat parašykite.

Konkurso tikslas – pažinti mūsų krašto kultūros paveldą, puoselėti, gaivinti mažosios liaudies architektūros tradicijas.

Dešimčiai konkurso laimėtojų bus padovanotos vertingos Algirdo Vilko knygos „Mažeikių rajono išnykę ir nykstantys kaimai“ bei įteikti kiti prizai.

Laukiame Jūsų nuotraukų ir tikimės, kad bendromis pastangomis išlaikysime gražią mūsų tėvų ir protėvių tradiciją – puošti sodybas ir viešąsias erdves prasmingais liaudies meistrų kūriniais, o ne pigiais ir beverčiais plastikiniais nykštukais, varlytėmis, malūnėliais ir kitais niekučiais.

Jeigu kyla klausimų, skambinkite arba rašykite Mažeikių r. savivaldybės administracijos vyr. specialistei paveldosaugai Rūtai Končiutei-Mačiulienei,

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode