Sprogimas

Mažeikių gatvės gimnastai laukia šeštadieninėse treniruotėse

Šeštadienį, vasario 29 d., paskutinę kalendorinės žiemos dieną, įvyko„Street workout Mažeikiai“ – gatvės gimnastų – reguliarių šeštadieninių treniruočių atidarymas.Mažeikių sodų skverelyje įrengtas gatvės gimnastikos sporto aikštynas vėl prisipildė pozityviai nusiteikusių entuziastų.

Kalbos kalbomis, svarbiausia – treniruotės

Oficialus SWM aikštelės atidarymas sulaukė ir savivaldybės atstovų – Mažeikių rajono savivaldybės mero Vidmanto Macevičiaus bei Savivaldybės administracijos direktorės Laimos Nagienės – dėmesio. Pagerbti ir pagrindiniai rėmėjai: UAB „Hotrema“, UAB „Elmaga“, nuoširdžius žodžius gimnastai skyrė ir informaciniam pagalbininkui – Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorei Alvydai Purauskytei.

Nors darbai dar ne visi baigti, trūksta dangos, bet gatvės gimnastams tai ne kliūtis kiekvieną šeštadienį (nuo 12 val.) į treniruotes kviesti šios sporto šakos aistruolius. Simboliškai perkirpus atidarymo juostelę, visi susirinkusieji po apšilimo savo jėgas išbandė prisitraukdami ant skersinio, darydami atsispaudimus, atlikdami sudėtingus triukus ant lygiagrečių. Neliko nuošaly ir merginos – kartu su trenere vyko aktyvūs baziniai pratimai. Treneriai buvo paruošę programas keturioms grupėms: pradedantiesiems, pažengusiems, free style ir merginų grupei.

Postūmis sveikam, aktyviam gyvenimui

Pasak UAB „Hotrema“ atstovo – projektų vadovo – Roberto Gedučio, aktyvus dalyvavimas sportiniame gyvenime pratina laikytis punktualumo, drausmės, pasitempimo. Tai tampa įpročiu, kuris labai praverčia gyvenime. „Mūsų kolektyvas, su vadovais priešaky, stengiasi prisidėti, skatinant mažeikiškių aktyvumą, tarp jų ir jaunimo, skatiname ir savo darbuotojus sportuoti, organizuojame žygius. Prisidedame ne tik prie gatvės gimnastų organizuojamų renginių, bet ir prie viešųjų renginių, suburiančių bendruomenę, palaikome kitas geras iniciatyvas. Mūsų kolektyvas jaunas, visi auginame vaikus, esame iš Mažeikių. Labai veikli ši jaunų žmonių organizacija, mes tik medžiagas suteikiame, jie patys eina, profesionaliai organizuoja. Kai kuriems mūsų dar reikėtų pasimokyti iš jų, gebančių pritraukti nuo mažiausio pyplio iki senjoro“, – apie pagalbą „Street Workout Mažeikiai“, siekiančiai skatinti jaunimą sportuoti ir domėtis sporto nauda ne tik jų kūnui, bet ir šviesiam protu, kalbėjo pašnekovas.

Gatvės gimnastai tikisi, kad šiemet susidomėjusio jaunimo dar daugiau įsilies į jų būrų, kuris, tarsi, šeima, parodanti, kad gyvenime yra ir geresnių dalykų, nei problemų ieškojimas, žalingi įpročiai. Gatvės gimnastika – viena iš alternatyvų, ką galima gero ir naudingo nuveikti, pakeliant akis nuo naujųjų technologijų.

Gražina VERŠINSKIENĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode