Parama dėkojame




Sprogimas

Svarstomos galimybės dar vienam prekybos centrui „Lidl“ ateiti į Mažeikius

Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) ir Savivaldybės administracijos vadovai susitiko su „Lidl Lietuva“, planuojančiais Mažeikiuose pastatyti dar vieną prekybos centrą „Lidl“, atstovais. Šios bendrovės investicijų atėjimas į mūsų miestą su 100 tūkst. eurų, žadamų skirti miesto infrastruktūrai, vertinamas palankiai, tačiau atėjimo kelias privalo būti teisėtas ir nesukelti daugiau nepatogumų gyventojams.

Susitiko su atstovais 

Apie visa tai kalbėta ir diskutuota daugiau kaip valandą Savivaldybėje trukusiame „Lidl Lietuva“ atstovų – Nekilnojamojo turto departamento vadovo Mindaugo Falkausko, plėtros vadybininko Ryčio Naujoko – susitikime su Savivaldybės meru Vidmantu Macevičiumi, mero patarėju Ramūnu Bertuliu, Savivaldybės administracijos direktore Laima Nagiene, architekte Daiva Štakonaite, Vietinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotoju Kęstučiu Šimkūnu. 

„Lidl Lietuva“ atstovai teigė, kad Mažeikiuose, Skuodo g. 2, planuojamas 2 000 kv. m prekybos paskirties pastatas (1 200 kv. m prekybos salė, 800 kv. m pagalbinės patalpos). Pageidaujama ir apie 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelės. Naujasis prekybos centras būtų kiek didesnis nei 2016 m. birželio mėnesį M. Daukšos gatvėje duris atvėręs „Lidl`as“ (bendrasis plotas – 1937,07 kv. m).

Riboja įstatymai

Daugiausiai diskusijų ir dvejonių kyla dėl prekybos centro teritorijos praplėtimo – investuotojus dominančio žemės sklypo, priklausančio valstybei, kuris panaudos pagrindu bendriesiems poreikiams skirtas Savivaldybei. Šiame sklype norima įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, atskirą įvažiavimą, tačiau valstybinės žemės perleidimą tretiesiems asmenims riboja Lietuvos Respublikos žemės įstatymas. Ji perduota neatlygintinai naudotis tik valstybės ir Savivaldybės funkcijoms atlikti.

Svarbiausia – gyventojai

Savivaldybė galvoja ne vien apie investicijas, svarbiausia – gyventojai. Ar dar vieno centro atėjimas ir taip judrioje miesto dalyje, kur jau yra ne vienas prekybos centras, nepadidintų eismo kamščių, triukšmo, oro taršos, ar būtų užtikrintas eismo saugumas?

„Lidl Lietuva“ atstovams pasiūlyta prekybos centrą statyti kitoje vietoje. Viena iš alternatyvų – ETG gyvenvietė – čia nėra jokio didesnio prekybos centro, taip pat patogu kaimyninės šalies – Latvijos – gyventojams, kurie Mažeikiuose iškilus „Lidl`ui“ atvažiuoja prekintis į šį prekybos centrą, tačiau investuotojai nesutinka su jokiais kitais siūlymais.

„Lidl Lietuva“ atstovų paprašyta atlikti Skuodo–Ventos g. eismo organizavimo studiją, oro taršos analizę bei pateikti Savivaldybei pasiūlymus, kaip išspręsti teisinius apribojimus dėl valstybinės žemės perleidimo naudotis „Lidl“ poreikiams.

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode