Sprogimas

Didžlaukio durpynui apsaugoti numatytos prevencinės priemonės

Savivaldybės administracija, reaguodama į signalus apie gamtos teršimą, šiukšlinimą miškuose ir kitose gamtos vietose, praėjusią savaitę surengė pasitarimą su valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdijos Mažeikių regioninio padalinio vadovu ir specialistais.

Savivaldybės jaunimo reikalų tarybai surengus žygį po Didžlaukio (Mažeikių) durpyną, paaiškėjo, jog ten palikta įvairių šiukšlių.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys ir Savivaldybės administracijos Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis kartu su Valstybinių miškų urėdijos Mažeikių regioninio padalinio vyriausiuoju miškininku Nerijumi Lemežiu ir girininku Artūru Raudoniu lankėsi Didžlaukio durpyne, apžiūrėjo jo teritoriją, įvertino situaciją.

Vėliau susitikime su padalinio vadovu Šarūnu Bagdonu aptartos galimybės durpyne keliose vietose įrengti užtvarus ir kelio ženklus, kad nebūtų galima įvažiuoti transporto priemonėmis. Taip tikimasi užkirsti kelią šiukšlinimui ir išvengti durpyno gaisrų.

Taip pat diskutuota kitais aplinkos apsaugos, bendradarbiavimo klausimais.

Savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode