Parama dėkojame




Sprogimas

„Ventos“ progimnazijoje – analogų neturinti erdvė

Mažeikių ,,Ventos“ progimnazijoje atidaryta edukacinė ir poilsio erdvė. Dėl to mokykla tapo viena šiuolaikiškiausių Lietuvoje. 

Prie unikalaus, Lietuvoje neturinčio analogų projekto įgyvendinimo ženkliai prisidėjo Seimo narys Kęstutis Bartkevičius bei Mažeikių rajono savivaldybės administracija. Mokyklos rūsio patalpų rekonstravimas ir pritaikymas šiuolaikinei edukacijai buvo viena iš Valstybės investicijų programos priemonių. Edukacinėje ir poilsio erdvėje įrengtos naujosios technologijos  – išmanusis ekranas – leis mokytojams vesti patrauklias ir įdomias pamokas, o mokiniams  – geriau įsisavinti žinias.

 

 

Progimnazijos direktorė Ramunė Badaukienė visus prisidėjusius prie projekto įgyvendinimo apdovanojo padėkos raštais, simboliniais mediniais raktais bei saldžiomis dovanėlėmis, ir pabrėžė, kad mokinių ugdymo kokybei, kūrybiškumo, IT gebėjimų, patyriminio ugdymo organizavimui ypač svarbios šiuolaikiškai įrengtos aplinkos. 

Renginyje dalyvavęs K. Bartkevičius pasveikino tūkstantinę progimnazijos bendruomenę ir informavo, kad gautos lėšos projekto tęsimui, įrengiant šioje ugdymo įstaigoje sporto erdves, modernizuojant pastato rūsius.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Jelena Sutkienė negailėjo gražių žodžių apie mokyklą, kurioje, jos teigimu, mokinių ne mažėja, kaip daugelyje kitų, o daugėja.

Atidarymo renginyje be minėtų svečių dalyvavo ir Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Jūratė Eičinienė, kai kurie pedagogai, klasių seniūnai ir mokinių tėveliai. Buvo kviesti ir visi 27 Savivaldybės tarybos nariai, tačiau, išskyrus vicemerę, kiti neatvyko.

Progimnazijos tarybos pirmininkė Lina Čepauskienė susirinkusiems priminė, kad šiuo metu mokykla vykdo net 6 tarptautinius projektus, tad bus ką parodyti ir užsienio svečiams.

Tarybos narės mamos Aurelija Jurkuvienė ir Ernesta Daubarienė įteikė progimnazijos direktorei ąžuolinius paukščius kaip tvirtybės ženklą, kurie taptų simboliu, saugančiu šią mokyklą.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode