Sprogimas

Antra vieta respublikiniame konkurse

Lapkričio 27 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre vyko etnokultūros projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ baigiamasis etapas –  respublikinės varžytuvės.

Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus virėjo specialybės V-79 grupės mokinės, Samanta Puidokaitė, Karolina Vinciūnaitė, Viktorija Riaukaitė, Laura Sruogytė bei Regina Charlapavičiūtė kartu su profesijos vyresn. mokytoja Geleta Gelvinauskiene ir straipsnio autore dalyvavome varžytuvėse ir laimėjome II garbingą vietą.

Šių metų tema – vestuvės. Projektu siekiama supažindinti mokinius su turtingais regionų vestuvių papročiais, kulinarijos bei materialiuoju paveldu, stiprinti tautos vienybę, toleranciją, bendrinės kalbos ir tarmių kultūrą.

Konkurse dalyvavo 5 komandos iš Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos ir Žemaitijos regionų. Teko gerokai paplušėti, nes varžovų komandos buvo labai gerai pasiruošusios.

Su džiugia nuotaika, po respublikinių varžytuvių, nusprendėme pasižvalgyti po sostinę.

Kaip ir kiekvienais metais, lipome į Gedimino pilį pasigrožėti kerinčiais miesto vaizdais. Grožis – nepakartojamas, jausmas – neišpasakytas. Pasigrožėjusios vaizdais, prisifotografavusios atminčiai, leidomės žemyn arkikatedros link, norėdamos pamatyti kalėdinę eglę. Deja, eglutė apsirengti žaisliukais nespėjo.

Pasivaikščiojusios po senamiesčio gatveles, sulipusios autobusan, nudardėjome į ,,Akropolį“, norėdamos pačiuožinėti ant ledo. Ir čia nepasisekė – ledo arena užimta. Pasigrožėjusios išpuoštomis parduotuvėlių vitrinomis, pajudėjome namų link.

Nuoširdus ačiū visiems, prisidėjusiems prie šio respublikinio konkurso pasiruošimo.

Milda Tenienė

muzikos mokytoja metodininkė

Nuotraukos iš įstaigos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode