Parama dėkojame




Sprogimas

Konferencijoje – apie saulės energijos panaudojimą modernizuojant daugiabučius

Lapkričio 21 d. Kauno mokslo ir technologijų parke vyko konferencija „Saulės energijos panaudojimas modernizuojant daugiabučius“. Joje dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) mero patarėjas Rimantas Gramas kartu su daugiabučius namus administruojančių įmonių UAB „Admituras“ ir UAB „Tavo pastogė“ atstovais.

Konferencijoje pateikti skaičiavimai, ekonominės prognozės ir įgyvendintų projektų patirtis rodo neabejotiną saulės energijos panaudojimo naudą tiek tobulinant daugiabučių namų šildymo sistemas, tiek galimybę elektros energiją gaminti vienoje vietoje, o ją panaudoti kitoje. Naujausi teisės aktai, įsigalioję nuo šių metų spalio 1 dienos, leidžia tikėtis kokybinio ir kiekybinio šuolio elektros energijos iš saulės energijos gamyboje. Lietuvos Respublikos Vyriausybė numatė skirti 343 Eur paramą už kiekvieną sumontuotos saulės elektrinės galingumo kilovatą, kai elektros energija gaminama ne pardavimui, bet asmeniniam naudojimui.

Pranešimą skaitė Energetikos ministerijos specialistas Sergej Garbar, apie finansavimo galimybes pasakojo VIPA Finansinės partnerystės programų vadovas Mindaugas Taujenis, su techniniais ir ekonominiais skaičiavimais supažindino bendrovės „Informacinių technologijų pasaulis“ atstovas Algirdas Jacunskas bei kiti saulės energijos panaudojimo specialistai. Kauno mokslo ir technologijų parko direktorius dr. Vykintas Grinis, baigdamas konferenciją, pakvietė savivaldybių atstovus dalyvauti ateities projekte „Išmanieji miestai“.

Ryšių su visuomene skyrius

19-127

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode