Sprogimas

„Kauškutis“ tarp nugalėtojų

Baigėsi dvi dienas trukęs Lietuvos vaikų ir moksleivių sceninių liaudiškų šokių konkursinio festivalio „Aguonėlė“ pirmasis nacionalinis turas. Jame dalyvavo ir tarp nugalėtojų pateko ir Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ šokėjai.

Reginyje dėl laureato vardo varžėsi net 13 geriausių, originaliausias menines programas parengusių kolektyvų.

Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Kauškutis“ kartu su Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Suvartukas“ liaudiškų šokių studijų kategorijoje įvertinti aukščiausiai! Liaudiškų šokių ansamblių kategorijoje pagrindinį prizą iškovojo ir laureatu tapo Kretingos meno mokyklos vaikų liaudiškų šokių ansamblis „Ratilėlis“.

M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre dėl geriausiųjų vardo varžėsi „Ratilėlis“ iš Kretingos, „Kauškutis“ iš Mažeikių, „Grandinėlė“ iš Panevėžio, „Žirginėliai“ ir „Suvartukas“ iš Plungės, „Mikitukas“ iš Varėnos, „Vyželė“ iš Vilkaviškio, „Trepsiukas“ iš Gargždų, ,,Kibirkštėlė“ iš Joniškio, „Vijurkas“ iš Klaipėdos, „Diemedėlis“ ir „Šermukšnėlė“ iš Šiaulių, „Lokysta“ iš Šilalės.

Konkursas tęsis gruodžio 7–8 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, čia susirungs 59 vaikų ir moksleivių liaudiškų šokių grupės.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro nuotr.

Ryšių su visuomene skyrius

19-127

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode