Sprogimas

Teisininko konsultacija

Laba diena. Esu neįgalus, turiu ribotą darbingumą, tačiau liga paūmėjo ir dėl jos nebegaliu dirbti savo darbo. Ar galima su darbdaviu kaip nors susitarti, kad iš darbo išeičiau ne savo noru, o kaip nors greičiau?

Naujajame Darbo kodekse tokiems atvejams numatytas atskiras darbo sutarties nutraukimo pagrindas, apibrėžtas 56 str. 1 d. 3 p. Jame numatyta, kad tais atvejais, kai darbuotojas dėl ligos ar neįgalumo negali tinkamai atlikti savo darbo funkcijų, gali būti atleidžiamas iš darbo. Toks atleidimo pagrindas laikomas atleidimu darbuotojo iniciatyva dėl svarbių priežasčių.

Norėdami nutraukti darbo sutartį tokiu pagrindu, turėtumėte informuoti darbdavį ne anksčiau kaip likus penkioms darbo dienoms iki numatomo nutraukimo datos, o ne dvidešimt, kaip būtų standartinio nutraukimo Jūsų iniciatyva atveju. Taip pat Jums priklauso dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, jeigu šioje darbovietėje dirbote ilgiau kaip vienus metus.

Verta paminėti, kad darbdavys turi žinoti apie Jūsų sveikatos būklę, todėl dėl aiškumo ir tikslumo siūlytina, jeigu to dar nebuvo padaryta anksčiau, pateikti darbdaviui tokią sveikatos būklę pagrindžiančius dokumentus.

Taip pat, jeigu siekiate kuo greičiau nutraukti sutartį, yra galimybė darbo sutartį nutraukti abiejų šalių susitarimu, tačiau tai jau bus tiesiog standartinė sutarties forma, nutraukimo procedūroje nenumatant sveikatos būklės ir iš to išplaukiančių aplinkybių.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendro pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38 543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu: Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode