Parama dėkojame




Sprogimas

Bugeniuose – kaimynų sueituvės

Gražina VERŠINSKIENĖ

Rugpjūčio 6-ąją Bugeniuose įsikūrusi organizacija „Būk su manim“, vadovaujama Jolitos Butkienės, pakvietė bugeniškius į kaimynų sueituves „Labas, kaimynėli“.

Noras pažinti

Pasak vadovės, organizacijoje daugiau bendraujama su vaikais, o norisi pažinti ir jų tėvus, sužinoti, kuo jie gyvena. Taip gimė idėja susėsti prie bendro stalo, pasidalinti ne tik vaišėmis, bet ir dainomis, pramogomis.

Organizatoriai tuo pačiu norėjo paminėti Tarptautinę tautos dieną. Įstaigos vadovė apgailestavo, kad kaimynų latvių iš Ežerės transportas pusiaukelėje pavedė, bet svečių ir draugų netrūko. Gražia iniciatyva džiaugėsi ir Mažeikių apylinkės seniūnijos seniūnas Mantas Badaukis.

Molio edukacija

Susiėjimas prasidėjo netradiciškai – nuo šokio ir bendros mankštos, kurią pravedė Visuomeninė organizacija „Gerumo galia“, vadovaujama pirmininkės Dovilės Grigutės. Prisijungė ir plieninių žirgų šeimininkai iš motociklininkų klubo Ašvėne MCC“. Šventėje visus džiugino Antano žirgas Siela – užsiropšti ant jo panoro ne tik vaikai. Norinčius pajusti molio grožį vos talpino bendruomenės namai, čia padėjo molio edukatorė Laima Mikalauskienė.

Dar susitiksime

Entuziastingos renginio vedėjos savanorės Ieva ir Vilija kvietė ne tik klausytis dainų, bet ir pažaisti, papokštauti.

Pasisėdėjimas nebūtų toks dvasingas be bendros maldos, kurią padėjo melsti Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos „Carito“ narės su vadove Virginija Valko.

Dalyvavusieji sako: „Sveikas, kaimynėli“ ir tiems, kurie nerado laiko kaimyniškai susėsti, ir viliasi, kad ir Bugeniai po truputį bursis bendram pasibuvimui.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode