Parama dėkojame




Sprogimas

Vieninga sąskaita – nauda gyventojui ar teikėjui?

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Trečiadienį Mažeikių rajono savivaldybės atstovai susitiko su Informatikos ir ryšių technologijų centro (IRTC) atstovais dėl vieningos sąskaitos už paslaugas gyventojams. Pasak atstovų, paslaugos tikslas – kad Savivaldybėje atsirastų viena savitarnos svetainė, kurioje pateikiama visa informacija ir sąskaita už komunalines paslaugas bei kitas išlaidas.

Vienybė klientams

„Turime tokią informacinę sistemą vieningam klientų aptarnavimui, kuri susikuria duomenų bazę apie visus gyventojus, įmones, kur kokios paslaugos suteiktos, pretenzijos ir t. t. Atsiranda komunikavimo galimybė, kai gyventojai gali pareikšti pageidavimą, tai užfiksuojama, matyti, kas priėmė, kada turėjo sutvarkyti, išsprendė problemą ar ne ir pan.“, – kalbėjo atstovas.

IRTC atstovai siūlo Savivaldybei tapti lyderiu, kuris duotų toną savo kontroliuojamoms įmonėms, kaip joms dirbti su klientais: „Kadangi mes dirbame su daugeliu įmonių, dažnai susiduriame su situacija, kad kiekviena įmonė pati sprendžia, kaip ji tvarkysis su gyventoju. Siūlome Savivaldybei įdiegti vienybę visoms įmonėms, kaip joms bendrauti su klientais. Pavyzdžiui, kad įėjus į Savivaldybės interneto svetainę visais klausimais būtų galima tiek pateikti informaciją, tiek gauti atgalinį ryšį. Sistema leidžia operatyviai informuoti gyventojus, tarkim, apie planuojamus ar atliktus darbus.“

Privačios įmonės

Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė domėjosi, ar galima taip pat į sistemą įtraukti privačias įmones, su kuriomis Savivaldybė yra pasirašiusi sutartį. Pasak atstovų, šios sistemos pagrindu privačių įmonių veikla galėtų būti kontroliuojama, nes darbai fiksuojami, ir galima matyti, kada tas darbas iš tikrųjų buvo atliktas.

Pateiks pasiūlymą

Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius svarstė, ar gyventojams nepadidės sąskaita už šią papildomą paslaugą, kurios akivaizdžiai jis gali ir nepastebėti. Pasidomėti, ar pasiteisino ši paslauga kitur, mažai galimybių – su šia įmone sutartis pasirašiusių savivaldybių skaičius labai mažas.

Savivaldybės atstovai – V. Macevičius, L. Nagienė bei Turto valdymo skyriaus vedėja Rima Podelienė – prašė pateikti sukonkretintą pasiūlymą paslaugai įsigyti.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode