Parama dėkojame




Sprogimas

Įvertinta kultūros centrų veikla

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Užvakar rajono kultūros centrų direktoriai Savivaldybės vadovams trumpai pristatė vykdomą kultūrinę veiklą. Pasidžiaugta gerai dirbančiais, „užkliūta“ už prasčiau vykdančių veiklą.

Susitikimą pradėjusi vicemerė Sigutė Bernotienė akcentavo naujų darbų etapo pradžią. Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė teigė, jog idėja prašytis audencijos kilo, norint pristatyti savo veiklą ir išsakyti vieną kitą pagrindinę problemą. Laižuvos, Viekšnių, Urvikių, Židikų, Šerkšnėnų, Sedos, Tirkšlių bei Mažeikių kultūros centrų direktoriams pasisakius, Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė pasidomėjo dėl renginių Palnosuose, kur pati įsitikinusi, kad nėra vietos jiems rengti, bei darbo laiko. Ji domėjosi ir etatais, ypač valytojų, kurių viso etato poreikis kai kuriuose centruose abejotinas. L. Nagienė siūlė parengti visų rajono centrų susibūrimo į vieną komandą viziją ir ypač kartu dirbti su seniūnijomis, bendruomenėmis ir seniūnaičiais bei kitomis toje seniūnijoje veikiančiomis organizacijomis. Kalbėdama apie Pikelius, akcentavo, jog Pikelių kultūros namai ir kitos Savivaldybės institucijos iš buvusio darželio pastato bus perkeltos į uždarytos mokyklos pastatą, nes, pasak jos, du pastatus išlaikyti netikslinga. Savivaldybės administracijos vadovė informavo, jog Pikeliuose ketinama įkurti ir Dienos centrą.

Neliko nepasidžiaugta Mažeikių (direktorius Raimundas Radavičius), Tirkšlių (Leonardas Žalimas), Urvikių (Vita Černookienė) ir Sedos (Gintautas Griškėnas) kultūros centrų gera veikla. Suabejota Viekšnių bei Šerkšnėnų geru darbu ir etatų poreikiais.

Susitikime dalyvavęs administracijos direktorės pavaduotojas Eimantas Salatka siūlė daryti išvažiuojamuosius susitikimus į kultūros centrus kartu susitinkant ir su bendruomenėmis bei seniūnijomis.

Kultūros centrų direktoriai kviesti išstudijuoti ir parengti bendrą darbo strategiją, kuri vėliau būtų patvirtinta.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode