Parama dėkojame




Sprogimas

Žemaičių tautos vienybės diena – padėka protėviams

Gražina VERŠINSKIENĖ

Prieš 759 metus žemaičiai žvangino ginklais prie Durbės, o dabar dėkodami už protėvių paaukotas gyvybes, ginant Žemaitiją ir minint Žemaitijos metus, Mažeikius juosė plieninių transporto priemonių kolona.

Pagarba protėviams

Šis renginys sutraukia ne tik Mažeikių, aplinkinių rajonų žmones, bet ir svečius iš Latvijos ir Estijos, neabejingus žemaičių krašto didingam mūšiui pažymėti. Liepos 13-ąją iš PC „Eifelis“ automobilių stovėjimo aikštelės motorizuota kilometrinė kolona, apvažiavusi Mažeikių miesto gatvėmis padėkos ratą, skirtą padėkoti mūsų protėviams už išsaugotą žemaičių savimonę ir tapatybę, pajudėjo Šerkšnėnų link. Čia vieningi žemaičiai suėjo švęsti Žemaičių tautos vienybės dieną, į kurią sukvietė baikerių klubas „Ašvėnē mcc“ su Eduardu Buta priešaky ir Žemaitijos krašto draugija. Išdidžiai paminėti ir Žemaitijos metai.

Rokas ir baikeriai – neatskiriami

Kaip ir dera nešnekiam žemaičiui, iškart pereita prie dainų, kurias dovanojo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos ansamblis „Lendrelė“, grupės „Kitava“ ir „Auksa žovės“ bei roko grupės „Wake‘N‘seE“ iš Skuodo, „Svaras 409“ iš Alytaus. O kaip be mažojo pasakoriaus žemaičio Ąžuolo Vauko iš Telšių. Vyriškam paradui vadovavo Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro mėgėjų teatro trupės „Visavi“ vadovė Daiva Gedvilienė.

Parodos ir kolekcijos

Akį traukė ne tik blizgantys plieniniai baikerių žirgai, bet ir senoviniai automobiliai bei motociklai. Tūlas čia galėjo pasigrožėti karine amunicija, senoviniais žemaičių įrankiais, įvairiais dirbiniais ir pan. Didelio dėmesio sulaukė Mažeikių muziejaus parengtos Žemaitijos žemėlapių ir fotografijų parodos „Kuomet Euruopa Žemaitėjė liuob vadinti Samogitija“ („Žemaitija – istoriniuose Europos žemėlapiuose“) ir „Ne tik ta Vėnta žemaitiou švėnta“. Neliko be dėmesio ir mažieji – juos kvietė batutas, kitos atrakcijos.

Autorės nuotrauka



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode