Sprogimas

Pristatyta kraštiečio kūrybos paroda

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Antradienį Mažeikių muziejuje pristatyta kraštiečio menininko, už mėnesio švęsiančio 80-metį, Vlado Lisaičio kūrybos paroda. Ją pristatė profesorius Jonas Gudmonas.

Sveikinimai

„Gerbėjų turite ir bet kuriuo paros metu tikriausiai pagalvojate, kad esate mylimas, gerbiamas, turite ir darbų, ir draugų“, – sveikindama parodos autorių sakė Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė. Gražių žodžių autoriui negailėjo ir Savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė, Mažeikių bei Sedos kultūros centrų direktoriai Raimundas Radavičius bei Gintautas Griškėnas, Merkelio Račkausko gimnazijos, kurioje mokėsi V. Lisaitis ir jo brolis Helmutas Lisinas, direktorė Asta Žukauskienė, klasės draugai, linkėdami stiprios sveikatos ir kūrybinės sėkmės.

Pristatė parodą

„Piešti V. Lisaitis mėgo nuo pat vaikystės, yra sukūręs dailės darbų įvairia technika, jis žinomas visame pasaulyje. Jo kūriniai, sakyčiau, dar niekur nematyta tapyba. Nežiūrint to, kad V. Lisaitis nebando niekur savęs reklamuoti, jį vis tiek visi žino. Jis piešia kaip ir daugelis kitų tapytojų – linija, spalva, koloritas, ritmas, tačiau darbus padaro visai kitokius. Pamačius pirmą kartą, gali atrodyti, kad tie darbai labai panašūs, bet čia yra begalinė variacija“, – pristatydamas parodą pasakojo J. Gudmonas.

Biografija

1960 m. V. Lisaitis baigė Mažeikių vidurinę mokyklą (dabartinę M. Račkausko gimnaziją), 1966 m. – Vilniaus dailės akademiją. Dalyvavo apie 400 parodų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Rusijoje, JAV, Šveicarijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Australijoje, Afrikoje, Japonijoje, Argentinoje, Suomijoje, Olandijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Rumunijoje ir kitur. Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

2005 m. V. Lisaitis surengė personalinę medžio raižinių parodą „8-osios civilizacijos stebuklas“ Mažeikių muziejuje. Jis muziejui padovanojo rekordinio dydžio paveikslą, kuris įrašytas į Lietuvos rekordų knygą – 1,55x6,00 m dydžio akvarelę „Žemaičių kunigaikštis Mažeika Ventos slėnyje“.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode