Sprogimas

Tvarkomi Mažeikių miesto parkai ir skverai

Antradienį Savivaldybėje aptarta Mažeikių miesto parkų ir skverų priežiūra. Į susitikimą pakviestas prieš mėnesį su Savivaldybės administracija paslaugų teikimo sutartį pasirašiusios bendrovės vadovas. Apžvelgti padaryti darbai, įvardyti būsimi, užsiminta ir apie problemas. Norima sutvarkyti viešąsias miesto erdves taip, kad jos ir buvimas jose džiugintų.


Apleisti plotai


Tvarkomi Senamiesčio, Juodpelkio parkai, Reivyčių gyvenamojo kvartalo, Melioratorių parkeliai, Sodų g., Taikos g., Nepriklausomybės skverai, taip pat skverai prie Mažeikių autobusų stoties bei V. Burbos g. ir Laisvės g. sankryžos. Pagal pasirašytą paslaugų teikimo sutartį bendrovė įsipareigojo šiose teritorijose prižiūrėti ir tvarkyti pėsčiųjų, dviračių takus ir aikšteles, gėlynus ir želdynus, medelius, žaliuosius plotus, šiukšlines. Susirinkusieji pripažino: yra nemažai apleistų plotų, todėl pirmiausia juos reikia tinkamai sutvarkyti, kad būtų galima taip pat tinkamai prižiūrėti. 
Susitikimo metu aptarta atskirų miesto parkų ir skverų būklė. Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė sakė pati apėjusi ir apžiūrėjusi minėtas teritorijas. „Daug kur ant takų kraštų užžėlusi žolė, kurią būtina nupjauti, yra nudžiūvusių ir nulaužtų augalų – vietoj jų reikia pasodinti naujų, būtina apkarpyti medelius, krūmus, ten, kur yra gėlynų, nuravėti juos, nupjauti žolę“, – vardijo L. Nagienė. Parkuose ir skveruose pastebėta ir nulaužtų medelių, išrautų augalų, sugadintų treniruoklių, lauko šviestuvų, šiukšliadėžių, suoliukų, nesurinktų gyvūnų ekskrementų, primėtytų nuorūkų, saulėgrąžų lukštų. Visuomenė taip pat kviečiama prisidėti – svarbūs ne tik tvarkymo ir priežiūros darbai, bet ir tvarkos išsaugojimas.

Parengs planą


Sutarta su UAB „Raguvilė“ vadovu susitikti liepos 15 d. Iki tol bendrovė parengs detalizuotą numatomų atlikti Mažeikių miesto parkų ir skverų tvarkymo, priežiūros darbų planą. „Visko vienu metu sutvarkyti neįmanoma, tačiau dirbant atsakingai, nuosekliai galimi teigiami pokyčiai, rezultatai“, – prie tokios išvados priėjo šio susitikimo dalyviai.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

mazeikiai.lt nuotrauka 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode