Sprogimas

Paskirtas Savivaldybės administracijos direktorius

 

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

 

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktore tarybos narių balsų dauguma patvirtinta Laima Nagienė. Pareigas pradės eiti nuo gegužės 27 d.

Patvirtintos ir Kontrolės komiteto bei Etikos ir Antikorupcijos komisijų sudėtys.

Išdėstė viziją

Gegužės 13 d. vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje, tarybos narei L. Nagienei sutikus kandidatuoti į administracijos direktoriaus pareigas, mero Vidmanto Macevičiaus pakviesta pristatyti savo programą ir vizijas, kandidatė teigė, kad šios pareigos – didžiulis jai iššūkis: „Visų mūsų tikslas ir uždaviniai – siekti, kad žmonėms Mažeikiuose būtų gera gyventi. Svarbu sudaryti sąlygas ne tik infrastruktūros, bet ir švietimo, socialinėse ir kitose srityse. Mes ėjome ir einame teisingu keliu. Nors teko ir uždaryti kai kurias mokyklas, tačiau turime stiprinti švietimo bazę. Kita problema – trūkstame vietų senelių namuose. Mūsų keliasdešimt senelių išvežti į kitus rajonus. Turime sudaryti geras sąlygas vyresnės kartos žmonėms.“

Kandidatė akcentavo ir pėsčiųjų viaduko per geležinkelį lifto klausimą: „Problema bus sprendžiama, ieškosime atsakingų asmenų.“ L. Nagienė apžvelgė ir vandentvarkos bei nuotekų surinkimo tvarkymo klausimus – projektai bus tęsiami. Pasak jos, teks papildomai skirti pinigų Ventos upės slėnio sutvarkymui. Kandidatė kalbėjo ir apie kelių bei viaduko per geležinkelį Algirdo gatvėje įrengimą ir vylėsi, kad daugiau nepatogių projektų su daug šveisoforų neteks rengti.

Užsimindama apie verslą tikino, kad būtina jį skatinti, tačiau kaip blogą pavyzdį paminėjo logistikos centrą „Moki-veži“, kurio įsikūrimui prieštaravo aplinkiniai gyventojai: „Reiktų pamąstyti apie šalia gyvenančius.

Dar didesne problema L. Nagienė įvardijo Savivaldybės Teisės skyriaus blogą darbą, kai, anot jos, daug lėšų atiduodama advokatų kontoroms: „Teisės skyrius nesugeba parengti teisinių dokumentų.“ Pasak L. Nagienės, kad darbas būtų sklandus, kiekvienas Savivaldybės darbuotojas turi jausti atsakomybę už save.

Kandidatė atkreipė dėmesį ir į Savivaldybės skyrių optimizavimą. Pasak L. Nagienės, Mažeikių rajono savivaldybėje per daug vadovų. „Yra tokių skyrių, kur dirba 5 darbuotojai, o jiems vadovauja du vadovai, – sakė L. Nagienė, apžvelgdama ir blogą situaciją dėl nebaigtų statybų: „Kai kurie objektai neįteisinti dar nuo 2001 m. Vertė siekia net 13 milijonų eurų.“ Pastebėtas ir investicijų klausimas. Pasak L. Nagienės, apie galimą paraiškų teikimą net nesužino įstaigos, kurioms tai aktualu.

Baigdama savo pasisakymą būsima administracijos direktorė akcentavo, jog nuo visų priklauso sėkmingas darbas, ir vylėsi, kad sprendimus taryba palaikys.

Palaikė ir prieštaravo

L. Nagienės kandidatūrai pritarė ir konservatorių lyderė Lina Rimkienė, ragindama tai daryti ir savo partiečius.

Pritarti savo partijos narės kandidatūrai siūlė ir socialdemokratas Jonas Jurkus bei buvęs administracijos direktorius Bronius Kryžius. Pastarasis pastebėjo kandidatės darbštumą: „Dirbdamas kartu, kai ji vadovavo tarybos Ekonomikos, finansų ir vietinio ūkio komiteto posėdžiui, mačiau jos darbštumą. Šiek tiek emocijas suvaldžius, puiki vadovė.“

Ironizuodamas „sveikino su praregėjimu“ ir nepasitenkinimą savo partietei išsakė socialdemokratas Deivydas Vyniautas, kolegę pavadindamas projektų ir kitų, jiems esant valdžioje, atliktų blogų darbų bendrininke.

Tarybos narys, verslininkas D. Vyniautas kėlė klausimą ir dėl neva didesnės 500 eurų algos paskyrimo. Į tai jam atsakė meras: „Nuo š. m. sausio 1 d. pasikeitė atlyginimų skaičiavimo tvarka. Galutinė darbo užmokesčio suma nesikeičia, kaip ir gavo ankstesnis administracijos direktorius.“ Pasak mero V. Macevičiaus, praeityje galėtume surasti daug ne itin taupymo faktų: „Jūs ateidami į naują darbo vietą netrykšit džiaugsmu, jei atlyginimas bus mažesnis nei buvusioje darbovietėje. Šiuo žmogumi ( L. Nagiene, – aut. past.) aš pasitikiu, o kiekvienas turime minusų ir pliusų, tačiau prisitaikant galima puikiai dirbti ir nesvarbu, ar esi daugumoje, ar mažumoje – visi vienodai esame įsipareigoję savo rinkėjams.“

L. Nagienė dėkojo merui už pasitikėjimą, o D. Vyniautui atsakė, jog nereikia manyti, kad šiandien mostelėjus burtininko lazdele viskas pasikeis.

„Mūsų visų bendras tikslas – gražinti miestą“, – sakė kandidatė.

Iš posėdyje dalyvavusių 26 tarybos narių slaptu balsavimu 23 pritarė L. Nagienės kandidatūrai, du tarybos nariai balsavo „prieš“.

Apie asmenybę

L. Nagienė gimė 1957 m. kovo 17 d. Šilutės rajono Vainuto kaime. 1978 m. baigė Vilniaus valstybinį pedagoginį institutą, tapo matematikos mokytoja, 2005 metais Kauno technologijos universitete įgijo magistro laipsnį viešojo administravimo srityje.

„Pirmasis mano darbas buvo Mažeikių rajono Sedos vidurinėje mokykloje, kurioje jaunąją kartą mokiau matematikos gudrybių. Vėliau dirbau kitose miesto mokyklose ir jaunimo organizacijoje. Nuo 1987 m. ėjau Mažeikių rajono vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojos pareigas, dirbau Socialinio aprūpinimo skyriaus vedėja, o nuo 1990 m. – Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Mažeikių skyriaus direktore, – save pristato L. Nagienė. – Su vyru Stasiu užauginome tris vaikus: Liną, Tomą ir Ievą.  Mano kredo – gyvenk taip, kad ir po daugelio metų galėtum didžiuotis savo atliktais darbais. Visada ir visur svarbiausia padėti žmogui.“

Be tiesioginio darbo ir politinės veiklos, L. Nagienė aktyviai dalyvauja ir visuomeninėje veikloje – Mažeikių rajono Raudonojo Kryžiaus komitete, kur užima pirmininkės pareigas. Pagrindiniai principai, kuriais ši moteris vadovaujasi: sąžiningumas, teisingumas, išmanymas, įsiklausymas į žmonių rūpesčius.

Komitetas ir komisijos

Posėdyje Kontrolės komiteto pirmininke vienbalsiai išrinkta Lina Rimkienė, pavaduotojas – Jonas Žičkus. Nariai: Nerijus Baužys, Bronius Kryžius, Rūta Matulaitienė, Eimantas Salatka, Saulius Šiurys, Andriejus Virkutis.

Etikos komisijai vadovaus Odeta Jasmontienė. Sudėtis: Vytautas Visminas (pavaduotojas), Darius Buknys Virginija Galdikienė, Ona Kelpšienė, Irena Macijauskienė, Virginija Monstavičienė, Paulius Pocevičius.

Antikorupcijos komisijos pirmininku paskirtas Paulius Auryla. Jo pavaduotoju – Virginijus Sungaila. Nariai: Sigutė Bernotienė, Silva Bulauskienė, Rūta Jankauskienė, Jonas Jurkus, Kristina Osinskienė, Artūras Šaltkauskas, Milda Šukienė.

Ernestos Šneideraitytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode