Sprogimas

Pasveikinta šimtametė

 

Gegužės 6-oji ypatinga Stefai Embrasienei – ji šventė savo 100 metų jubiliejų. Pasveikinti šios garbingos sukakties proga jubiliatės atvyko gausus būrys svečių.

Pagerbė valdžios atstovai

Įteikdamas dovaną ilgaamžei Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius linkėjo stiprios sveikatos, artimųjų rūpesčio ir šilumos. Moters pasveikinti taip pat atvyko Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Mažeikių skyriaus direktorė Laima Nagienė, jos pavaduotoja Birutė Ignotienė, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Šerkšnėnų seniūnijos seniūnė Alina Čekienė, Seimo nario Valiaus Ąžuolo padėjėja Reda Šiaulienė.

Gyvenimo receptas

Jubiliatė sunkiai girdi ir mato, tačiau paklausus, koks gi tas ilgaamžiškumo receptas, moters artimieji atsakė, jog svarbiausia, kad ant pietų stalo visad jai būtų mėsos, o vienas iš skaniausių ir nuolat reikalaujamų senolės patiekalų – lašiniai.

S. Embrasienė gimė Daktarų kaime, Skuodo rajone. Sukūrusi šeimą persikėlė į netoli gimtinės esantį Vabalių kaimą (Skuodo rajone). 1968 metais atkeliavo į Sedą, kur gyveno apie 30 metų. Sulaukusi jau gana garbingo amžiaus ir prastėjant sveikatai kartu su vyru (2000 m.) persikėlė pas savo sūnų Juozą į Skuodiškių kaimą, kur gyvena iki šiol. Jubiliatės vyras mirė 2004 m., būdamas 91-erių. Moteris užaugino du sūnus, dabar džiaugiasi 4 anūkais, 8 proanūkiais ir 2 proproanūkiais.

Likimas jos nepagailėjo – kai vaikai dar buvo visai mažiukai, vyrą suėmė ir išsiuntė kalėti į lagerį, tad 10 metų moteris vaikus augino viena.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

www.mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode