Sprogimas

Išvažiuojamasis posėdis – Mažeikiuose

 

Trečiadienį AB „ORLEN Lietuva“ lankėsi Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Seimo valdybos nariai. Čia vyko Seimo valdybos išvažiuojamasis posėdis, kurio metu bendrovės atstovai svečiams pristatė įmonės veiklą.

AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki išsamiai pateikė informaciją apie gamyklą, investicijas, pardavimus, gamybos ir finansinius rezultatus, įgyvendintus paramos projektus. Savo įžvalgomis aptariamais klausimais pasidalino Seimo Pirmininkas ir Seimo valdybos nariai, vyko diskusijos, kurių metu kalbėta ir apie geležinkelio ruožo į Rengę atšakos atstatymą.

Po diskusijų Seimo valdybos nariai lankėsi naftos perdirbimo produktų gamyklos gamybinėje teritorijoje. Su įmonės gamybiniais pajėgumais ir technologijomis supažindino AB „ORLEN Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotojas gamybinės veiklos valdymui Dainius Čiuta.

V. Pranckietis pasidžiaugė, kad bendrovė yra didžiausia mokesčių mokėtoja Lietuvoje, į biudžetą sumokanti 5,5 mlrd. eurų. „Mums, kaip įstatymų leidėjams, svarbu iš arti susipažinti su strateginėmis įmonėmis, suprantame, kokią didelę reikšmę jos turi valstybei ir regionui. Konkrečiai „ORLEN Lietuva“ užtikrina mūsų energetinį saugumą. Išgirdome ir kylančias aplinkosaugos problemas, atkreipsime į jas dėmesį priimdami įstatymus“, – po susitikimo sakė Seimo Pirmininkas.

Bendrovės atstovai pasidžiaugė, kad pastaraisiais metais vyksta aktyvus ir glaudus bendradarbiavimas su valdžios institucijomis, valstybė rodo pozityvų požiūrį ieškant kompromisinių sprendimų. Pavyzdžiui, Rengės ruožo geležinkelio vėžės atstatymas bus naudingas ir Lietuvos, ir Latvijos pusėms.

Susitikime dalyvavo ir Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys bei naujai išrinktas meras Vidmantas Macevičius, kiti rajono vadldžios atstovai.

„Būdo žemaičių“ informacija

Olgos Posaškovos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode