Parama dėkojame




Sprogimas

Vykdė įdomų ir naudingą projektą

 

   Lopšelio-darželio „Pasaka“ gamtosauginė darbo grupė pakvietė darželio ugdytinius ir bendruomenės narius tamsiuoju žiemos laikotarpiu dalyvauti projekte „Elektra – draugas ir priešas“.

Taip jau esame įpratę, kad nori nenori, o tokiu metų bei paros laiku sunaudojama daug daugiau elektros energijos, tačiau ne visi žino, kad yra labai paprastų būdų ją taupyti. Ne visada ir pasistengiama. Mūsų vykdyto projekto tikslas – taupyti elektros energiją, rekomenduoti efektyviausius energijos taupymo būdus kasdieniame gyvenime; ugdyti ekonomišką elektros energijos vartojimo kultūrą.

Įvairiose veiklose vaikai susipažino su energijos šaltiniais ir jos gavimo būdais, sužinojo, iš kokių šaltinių bei kokiems tikslams kasdien sunaudojama elektros energija. Vyresniųjų grupių vaikai noriai įsitraukė į pedagogų pasiūlytas išradingas veiklas, pokalbius bei diskusijas: „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“, „Saugus elgesys namuose“, „Elektros keliami pavojai“, „Taupau elektros energiją – saugau gamtą!“, kūrė šūkius, eilėraštukus, gamino lankstinukus, knygutes. Vaizdžiai ir žaismingai su vaikais aiškinomės, kokių taisyklių reikia laikytis norint draugauti su elektra. Su dideliu susidomėjimu ir aktyvumu vaikai atliko eksperimentą su citrinomis, o salėje žiūrėjo bei aptarė filmukus „Elektra namuose“, „Elektros kelias į mūsų namus“, piešė piešinukus ir ženklus, skirtus elektros taupymui, kuriuos klijavo prie jungiklių.

Vaikus reikia ugdyti pirmiausia asmeniniu pavyzdžiu, todėl tikimės, kad gamtosaugos pagrindus deramai perteikiame savo vaikams bei jų tėvams. Mūsų darželio ugdytiniai gerai žino, kad taupydami vandenį, šilumą, elektros energiją, rūšiuodami atliekas ir kitais savo darbais mes visi galime prisidėti prie klimato kaitos išsaugojimo.

Irena DAUKŠIENĖ

Auklėtoja metodininkė

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode