Parama dėkojame




Sprogimas

Ataskaitinis susirinkimas su muzikiniu prieskoniu

 

Sausio 17 d. Mažeikių kultūros centro Mažojoje salėje vyko tremtinių ir politinių kalinių bendrijos Mažeikių skyriaus ataskaitinis susirinkimas. Po pasisakymų koncertavo Mažeikių kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių choras „Atmintis“.

Kvietė į jubiliejinį renginį

                     

Po sugiedoto Lietuvos valstybės himno skyriaus pirmininkės Bronės Tautvydienės siūlymu susirinkimo pirmininke išrinkta Bronislava Viesulienė, o sekretore – Janina Kuznecovienė. Tylos minute pagerbti išėjusieji į amžinybę. Skyriaus pirmininkė, prieš pradėdama ataskaitą, pranešė, kad sausio 27 d. 14 val. Mažeikių kultūros centro Didžiojoje salėje vyks neeilinis renginys: tremtinių ir politinių kalinių choro „Atmintis“ 30-mečio sukaktis, todėl visi maloniai kviečiami dalyvauti.

Apžvelgė veiklos rezultatus

                   

B. Tautvydienė paminėjo svarbiausius Mažeikių skyriaus nuveiktus darbus 2018 m. Visų pirma, tai dalyvavimas ypač svarbiuose renginiuose: Sausio 13-osios, Vasario 16-osios, Kovo 11-osios, Birželio 14-osios, Rugpjūčio 23-osios minėjimuose bei kituose suėjimuose. Skyriaus pirmininkė pasidžiaugė choro „Atmintis“ veikla bei padėkojo choristams ir jų vadovei Zitai Gužauskienei.

Pasak B. Tautvydienės, pernai Mažeikių skyriuje buvo 257 nariai, 8 iš jų išvyko, 7 mirė, atėjo 4 nauji. Dabar Mažeikių skyriuje yra 275 nariai.

Lietuvos politinių kalinių sąjungos Mažeikių skyriaus pirmininkas Albertas Ruginis taip pat trumpai papasakojo apie politinių kalinių veiklą 2018 m.: surinktos žinios apie žuvusius partizanus ir pastatytas paminklas. Mažeikių muziejuje išleistas lankstinukas „Laisvės kovos Mažeikių krašte iki 1954 metų“.Sudarytas žuvusiųjų sąrašas, kuris nuolat bus papildomas, nuveikti ir kiti panašūs darbai.

Revizijos komisijos ataskaitą pristatė Liuda Tereščenko.

Choro „Atmintis“ vadovė Z. Gužauskienė padėkojo tiek savo choristams, tiek visiems kitiems, kurie vienaip ar kitaip padeda choro veikloje, bei taip pat pakvietė į 30-čio šventę.

Jadvyga Bičkuvienė sakė su mielais bendražygiais ir kolegomis susipažinusi Baltijos kelyje, o Sąjūdžio metu visi buvo kartu sunkią valandą.

Linkėjo dainuoti dar ilgai  

Gerai įvertinus Mažeikių skyriaus pirmininkės darbą, prasidėjo choro „Atmintis“ koncertas. Skambėjo ne tik patriotinės, partizaninės, bet ir kitos gerai žinomos dainos. Pasibaigus koncertui publika ne tik plojo, bet ir skandavo: „Ačiū, ačiū!“, o B.Tautvydienė kartu su Albertu Kuznecovu įteikdami gėlių, nuoširdžiai palinkėjo chorui dainuoti ir dainuoti dar ilgus metus.

                     

Valerija KVEDARAITĖ

Alberto Kuznecovo nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode