Parama dėkojame




Sprogimas

Civilinės santuokos registruojamos atnaujintose patalpose

 

Birutė Šneideraitienė

Sausio 4 ąją duris atvėrė atnaujintos Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus patalpos. Jau tądien jaukesnėje ceremonijų salėje susituokė pirmosios šiais metais jaunavedžių poros. Suremontuotas patalpas Savivaldybės administracijos bei rangovo atstovai visuomenei pristatė praėjusį penktadienį surengoje spaudos konferencijoje.

Įėjimas – kitoje vietoje

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Broniaus Kryžiaus, iki šiol buvo ne tik niūrios patalpos, bet ir nepatogus, nesaugus, iš gatvės, įėjimas: vestuvių dalyviams tekdavo išeiti tiesiai į gatvę, o norint nusifotografuoti prireikdavo ir važiuojamosios Laisvės gatvės dalies. Senasis įėjimas užmūrytas, o naujas veda į kiemą, kur yra augmenijos ir erdvės. Jis bus atidaromas tik prieš ceremoniją ir po jos vėl uždaromas. Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Laura Bušmė spaudos atstovus informavo, kad visais klausimais į šį skyrių kaip iki šiol reikia kreiptis į Savivaldybės „vieną langelį“.

Naujas pastatas – per brangus

Ceremonijų salė ir laukiamasis, pasak Savivaldybės vadovų, pakeisti neatpažįstamai. Pagrindinė ceremonijų salė tapo kur kas šviesesnė, atsirado šiuolaikiškų detalių, išsaugoti buvę langų vitražai. Įrengtas naujas erdvus laukiamasis bei sanitariniai mazgai. Remontas kainavo apie 130 tūkst. eurų. Pasak Savivaldybės mero Antano Tenio, buvo manyta statyti naują pastatą: „Paskaičiavus paaiškėjo, kad ekonomiškiau būtų atlikti kapitalinį remontą.“ A. Tenys sakė, kad rangos darbai nevyko labai sklandžiai, pradėjus remontą iškilo nenumatytų problemų, kaip karšto vandens vamzdyno keitimas ir parketas. Apie tai kalbėjęs B. Kryžius teigė, jog ketinta palikti senąjį parketą, tačiau pradėjus grindų remontą, atsivėrė skylės ir iš rūsio sklido nemalonus kvapas. Teko pakloti naują parketą. Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Daiva Štakonaitė konferencijos dalyviams akcentavo, kad labai norėta išsaugoti vitražą ir stalą, ir tai pavyko.

Pasak Savivaldybės Statybos ir remonto skyriaus vedėjo pavaduotojo Rymanto Štakono, jau prieš dešimt metų svarstyta galimybė pastatyti atskirą Civilinės metrikacijos skyriaus pastatą, pateikti net 8 pasiūlymai, tačiau jie buvo per brangūs, todėl 2017 m. nuspręsta atnaujinti tas pačias patalpas.

Įteikė raktą

L. Bušmei simbolinį patalpų raktą įteikęs rangos darbus atlikusios įmonės UAB „Elotus“ direktorius Vidmandas Stonkus džiaugėsi, kad darbus pavyko atlikti anksčiau, nei buvo planuota, ir linkėjo daugiau vestuvių ir mažiau skyrybų.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode