Sprogimas

Susitiko su populiarių knygų autorėmis

   Lapkričio 15 dieną Mažeikių viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su skaitytojų pamėgtomis rašytojomis Gina Viliūne ir Jolita Herlyn.

      Kelionė laiku

Pirmoji apie savo kūrybą pasakojo G. Viliūnė. Jos istoriniai romanai „Karūna be karaliaus“, „Vilniaus madona“, „Anos lobis“, „Magdalė – smuklės merga“, „Imperatoriaus meilužė“ yra pelnę nemažą populiarumą. Viename iš paskutiniųjų autorės kūrinių „Imperatoriaus meilužė“ vaizduojama neeilinė asmenybė, viena iš Lietuvos moterų aristokračių Sofija Tyzenhauzaitė de Šuazel Gufje (1790–1878). Apie ją nėra daug medžiagos, todėl, pasak romano autorės, ji daugiausia rėmėsi pačios S. Tyzenhauzaitės atsiminimų knyga „Reminiscencijos“. „ Istoriniai romanai – tai galimybė keliauti laiku. O apie pačią S. Tyzennhauzaitę rašyti nebuvo labai sunku, nes XIX a. – memuarų amžius. Yra medžiagos apie to meto dvarų aplinką, netgi pačios Sofijos asmeninių daiktų. Tai padeda suvokti to laikmečio aristokratijos gyvenimą“, – pasakojo G. Viliūnė.

Kalba apie bendrą knygą

                     

Kita lietuvių rašytoja prozininkė J. Herlyn gyvena Vokietijoje. Įdomi jos biografija: abu J. Herlyn vyrai – užsieniečiai. Pirmasis buvo iš Argentinos,o už dabartinio vyro ištekėjo ir vėl tapo mama jau sulaukusi brandaus amžiaus. Lietuvoje gyvenusiai aktyvų gyvenimą, Vokietijoje tempą teko šiek tiek sulėtinti.

J.Herlyn teigimu, su G. Viliūne ji susipažino vienoje knygų mugėje ir tebebendrauja iki šiol. J. Herlyn romanai – „Trys mano vieninteliai“, „Svaigulys“, „Atsargiai – moteris“, „Geismo spąstuose“, „Angelai neverkia“, „ Veidu į saulę“ – taip pat populiarūs. Viename iš paskutinių savo romanų „Angelai neverkia“ J. Herlyn kalba apie opią moterų problemą – krūties vėžį.

Abi prozininkės planuoja parašyti bendrą knygą, tačiau apie tai daug nekalba, nes jų susitikimai dar gana reti.

Valerija KVEDARAITĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode