Parama dėkojame




Sprogimas

Tarybos posėdyje – ir aštrios diskusijos

 

Gražina VERŠINSKIENĖ

Rugsėjo 28 d. Mažeikių rajono savivaldybės tarybos posėdyje iš 27 Tarybos narių dalyvavo 19. Svarstomus klausimus, kurių buvo 29, vienas jų – pristatymas, išanalizavę komitetų posėdžiuose Tarybos nariai daugeliui sprendimų pritarė vienbalsiai.

Tarybos posėdis prasidėjo atiduodant paskutinę pagarbą tylos minuteį amžino poilsio vietą palydėtai Tarybos narei ir visuomenės veikėjai Laimutei Kačerauskienei.

Dėmesys gydytojų pritraukimui

Vienbalsiai pritarta 2018–2022 m. programai, kurios pagrindinis siekis – trūkstamos kvalifikacijos gydytojų skatinimas dirbti Mažeikių ligoninėje, numatant skatinimo priemones – įsikūrimo išlaidų kompensavimą, rezidentūrai apmokėti paimtos paskolos kompensavimą bei gydytojų kvalifikacijos kėlimo lėšas. Numatyti ir saugikliai: sutartis bus sudaroma septyneriems metams, jei gydytojas ją nutrauktų, numatytas lėšų grąžinimo mechanizmas, gydytojas bus apdraustas gyvybės draudimu.

Kilo ir diskusijų

Nors daugumos klausimų sprendimai priimti be diskusijų vienbalsiai, kai kurie klausimai sukėlė karštas diskusijas. Bene daugiausia diskutuota dėl pritarimo viešosios įstaigos Mažeikių ligoninės prašymui įsigyti kompiuterinį tomografą. Kai kurie politikai pasigedo išsamaus pagrindimo, kodėl šį 600 tūkst. kainuojantį aparatą geriau pirkti, o ne nuomoti.Savivaldybės tarybos narys gyd. Sigitas Kaktys teigdamas, kad ši įranga ir tyrimas reikalingi gydytojui, pasidomėjo, ar nebūtų tikslinga šią įrangą ir toliau nuomotis.

Pritarė

Vienbalsiai Tarybos nariai pritarė sprendimams dėl piniginės socialinės paramos nepasiturintiems Mažeikių rajono savivaldybės gyventojams teikimo tvarkos aprašo pakeitimo, pagal kurį vienkartinė parama keičiama kitomis pašalpų rūšimis – tiksline, periodine ir sąlygine pašalpa. Taip pat pritarta malkų kainos kompensacijoms skaičiuoti, valstybinės žemės nuomos mokesčio lengvatų nustatymui. Be diskusijų vienbalsiai pritarta atleidimui nuo vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymą bei pripažinti vietinės rinkliavos skolas beviltiškomis ir jas nurašyti bankrutavusioms ar išregistruotoms įmonėms, kurių yra 42, tačiau nesutarta dėl vietinės rinkliavos mokėtojų skolų pripažinimo beviltiškomis ir jų nurašymo fiziniams asmenims – pavesta papildyti sprendimo projektą, jį išnagrinėti teisiniu aspektu ir pristatyti kitą mėnesį vysiančiame Tarybos posėdyje.Vienbalsiai nutarta pratęsti turto panaudos sutartį su Mažeikių rajono Laižuvos kultūros centru, ilgalaikio materialiojo turto nuomos sutartį su AB Telia Lietuva. Taip pat pritarta Savivaldybės turto, Purvėnų k. vandentiekio tinklų artezinio šulinio, perdavimui valdyti patikėjimo teise uždarajai akcinei bendrovei „Mažeikių vandenys“.

Daugiau teisių kapinių prižiūrėtojams

Svarstant klausimą dėl gatvių pavadinimų panaikinimo ir geografinių charakteristikų pakeitimo, kai kuriems politikams kilo klausimas, ar dėl to nenukentės finansiškai žmonės. Administracijos direktorius BroniusKryžius patikino, kad, vadovaujantis Registrų centro išaiškinimu, tai bus atliekama nemokamai, tik minimalus mokestis už išrašo išsiėmimą.

Patvirtinus Mažeikių rajono savivaldybės teritorijoje esančių kapinių tvarkymo taisyklių, aprašų, susijusių su kapinių tvarkymu, priežiūra, laidojimu jose, pakeitimus, daugiau teisių suteikiama kapinių prižiūrėtojui, todėl žmonėms mažiau reikės kreiptis į seniūniją. Atsiranda galimybė kapinėse laidoti neišnešiotus naujagimius, kapavietę apsikloti trinkelėmis ir t. t.

                     

Dėmesys švietimo įstaigoms

     Pritarta sprendimų projektams dėl švietimo įstaigų, kadangi nuo rugsėjo 1-osios visiškai keitėsi švietimo įstaigų finansavimo tvarka ir apmokėjimo tvarka mokytojams: dėl klasių komplektų ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus nustatymo, bendrojo ugdymo mokyklų pareigybių didžiausio leistino skaičiaus ir kt. Taip pat buvo patvirtinti pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientų didinimo kriterijai, pagal kuriuos bus galima skirti priemokas mokyklų vadovams. Vienbalsiai pritarta Vaidos Raišutienės skyrimui laikinai eiti Mažeikių rajono Balėnų pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigas.

Dėl žiedinės sankryžos – į aukščiausias šalies institucijas

                     

Vienbalsiai pritarta siūlymui kreiptis į aukščiausias šalies institucijas, Lietuvos automobilių kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos, kad būtų leista Skuodo ir Montuotojų gatvių sankryžoje įrengti žiedinę sankryžą, kurios įrengimas Savivaldybeipraktiškai nieko nekainuotų – tai padengtų statomo objekto savininkai, Mažeikių verslininkai. Pagal šiuo metu parengtą projektą čia planuojama įrengti šviesoforu reguliuojamą sankryžą ir siūlomaslabai sudėtingas išvažiavimas iš Naujosios g., o transporto srautai žymiai padidės, vien naujojo prekybos centro projektuotojai numato 1200 automobilių per parą.

Nuotrauka iš Savivaldybės archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode