Parama dėkojame




„Bobų vasaros“ šventėje – staigmenos ir linksmybės

 

Rugsėjo 23 d. Mažeikių miesto centriniame stadione šurmuliavo tradicinė „Bobų vasara“, kurios tema – „spėka“ – jėga, tvirtybė. Šią idėją įgyvendino renginio organizatorių kurtos įdomios režisūrinės improvizacijos bei netradiciniai sumanymai. Žiūrovus džiugino seniūnijų įrengti kiemeliai, smagus koncertas.

Seniūnijų atstovai įsirengė kiemelius, kur demonstravo iš rudens gėrybių kurtas kompozicijas, prisistatė šventinėje eisenoje, parodę savo kūrybiškumą išradingai papuošdami transporto priemones. Dar vienas šventės akcentas – garsiu motorų gausmu visų dėmesį prikausčiusi baikerių kolona.

Puikią nuotaiką šventėje kūrė šarmingieji „Ambrozijos“ personažai: Violeta Mičiulienė (Stefanija), Jonas Buziliauskas (Beausis) ir Giedrius Viduolis (Tata). Vyko įvairios jėgos rungtys, dangų raižė lėktuvas, iš kurio, mažųjų ir ne tik džiaugsmui, lijo saldainių lietus. Vyko „Ruduo 2018“ rinkimai, kur scenoje savo kūrybą parodė seniūnijų atstovai.

Susirinkusiuosius sveikino, už išradingumą bei kūrybiškumą dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja, pavaduojanti Savivaldybės merą, Irena Macijauskienė, Mažeikių kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius. Šauniausiems ir aktyviausiems šventės dalyviams įteikti prizai: pilnut pilnutėlės gardžių vaišių pintinės bei simbolinės karūnos.

Šiemet žiūrovus nudžiugino puiki muzikinė programa, kurioje savo geriausias dainas dovanojo Lietuvos šlagerių atlikėjas Vytautas Šiškauskas, teatralizuotą pasirodymą surengė Irūna ir Marius Jampolskis. Po atlikėjų pasirodymų mažeikiškiai skubėjo įsiamžinti su mylimais dainininkais, tad surengta smagi fotosesija.

„Būdui žemaičių“ pasiteiravus V. Šiškausko, ar jam patiko šventė, atlikėjas negailėjo gerų žodžių: „Man labai patinka dainuoti Mažeikiuose, nes čia žmonės labai nuoširdūs ir šilti, visada jaučiu didelį palaikymą, kas, manau, kiekvienam artistui labai svarbu. Štai ir šiandien džiugu matyti besišypsančius mažeikiškių veidus. Išvykstu su labai gera emocija, kaip ir Jūsų šventės tema – įgavęs dar daugiau jėgų ir energijos žmonių dėka. Nuostabi šventė, nors nespėjau visko pamatyti, tačiau tikrai daug gražių darbų padaryta, pasistengta, kad būtų į ką pažiūrėti, kur sudalyvauti.“

Renginio metu veikusioje mugėje norintys galėjo įsigyti sodinukų, medelių bei kitų gėrybių.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode