Parama dėkojame




Sprogimas

Paroda stebino išradingumu

 

Rugsėjo 25 dieną Mažeikių rajono neįgaliųjų centre surengta tradicinė rudens gėrybių paroda. Neįgaliųjų rankomis padaryti darbai stebino ir savo grožiu, ir išradingumu.

Nauja idėja

Mažeikių rajono neįgaliųjų centrui jau beveik dešimtmetį vadovauja Audronė Šimkuvienė. Jos teigimu, rudens gėrybių šventės čia jau tapo tradicija, tik anksčiau buvo rengiamos kompozicijos iš vaisių ir daržovių: „Šiemet kilo mintis prie visų tų kompozicijų pridėti maisto patiekalų, kuriuos irgi gamino patys neįgalieji. Maistas turėjo būti pagamintas tik iš daržovių (moliūgų sriuba, moliūgų keksiukai ir panašiai.“

Visam šitam grožiui ir skoniui įvertinti buvo sudaryta komisija tik iš vienų vyrų, kadangi, pasak A. Šimkuvienės, vyrai geresni vertintojai.

                     

Netikėčiausi kūriniai

Ant stalų išdėliotas rudens gėrybes iš galų „saugojo“ du didžiuliai moliūgai. Vienas jų ypač ekstravagantiškas: ryškiai mėlyni plaukai ir ant viršugalvio megzta kepuraitė. Ant stalų puikavosi vienas už kitą įdomesni ir gražesni personažai: „Ežys darbštuolis“, ant savo spygliuotos nugaros prisikrovęs daugybę atsargų žiemai, „Varlių kvartetas automobilyje“, „Benai, plaukiam į Nidą“. Buvo netgi trys akiniuoti kurmiai, skrupulingai skaičiuojantys savo pinigus. Taikliai ir šmaikščiai sugalvoti komisijos pavadinimai „eksponatams“ suteikė dar daugiau žavesio.

Apdovanoti geriausieji

Po komisijos įvertinimo centro direktorė paskelbė ir apdovanojo nugalėtojus. Geriausiu iš geriausių tapo kūrinys „Žaliųjų gulbių šokis“, sukurtas iš dekoratyvinių moliūgų, nepaprastai panašių į šiuos gražius paukščius. O jeigu dar moliūgai būtų buvę baltos spalvos? Taip pat apdovanojimus gavo „Varlių kvarteto automobilyje“, „Ežio darbštuolio“ ir daugelio kitų kūrinių autoriai. Taip pat įteikti ir paguodos prizai. Visus apdovanojamuosius lydėjo smagi liaudiška muzika, kurią dovanojo Neįgaliųjų centro ansamblis.

Mažeikių rajono neįgaliųjų centro direktorė A. Šimkuvienė kviečia įsijungti į centro veiklą daugiau žmonių. Centras įsikūręs Mažeikiuose, Ventos g. 8a, pirmas aukštas, telefonai: 8 687 35 197 ir (8 443) 67 154.

Valerija KVEDARAITĖ

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode