Parama dėkojame




Mažeikiškiai dalyvavo tremtinių sąskrydyje

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Rugpjūčio 4 dieną Ariogaloje vyko 28-asis Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių bei Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“. Jame dalyvavo ir Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro politinių kalinių ir tremtinių choras „Atmintis“. Pasak choro vadovės Zitos Gužauskienės, tai viena puikiausių ir gražiausių 100-mečio švenčių.

„Kai klausome tremtinių ir politinių kalinių chorų, suprantame, kad tiesa nugali blogį. Kiekvieno choristo atsiminimai – beveik trečdalio milijono Lietuvos tremtinių išgyvenimų dalelė. Tai mūsų kultūros ir istorijos paveldas. Daugeliui jų lietuviška daina padėjo išgyventi visą patirtą skausmą, ilgesį, o dabar tremtinių dainos stiprina mūsų istorinę atmintį“, – „Būdui žemaičių“ teigė Z. Gužauskienė.

Sąskrydis vyko keturiose erdvėse: stadione ir dar trijose – už stadiono ribų. Susirinkusiuosius kvietė paroda, knygų pristatymai, filmų peržiūros, diskusijos, paskaitos. Partizanų bunkeryje vyko partizanų gyvenimo rekonstrukcijos ir pokalbiai apie partizanų kovas, aprangą, spaudą bei ginkluotės demonstravimas. Sporto aikštėje norinčių pasivaržyti laukė įvairios rungtys, tad veiklos rado ir jaunas, ir vyresnis svečias.

Albino Uikio nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode