Sprogimas

Dautaruose prasidėjo vasaros festivalis

 

     Liepos 26-ąją prasidėjo 6-asis festivalis „Muzikinė vasara Dautarų dvare“. Pirmasis koncertas įvyko Židikų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Antrasis – liepos 28 d. Dautarų dvare. Šių metų programoje numatyti penki koncertai.

Kolektyvas iš Norvegijos

     Daug koncertuojančio ir visuomet gerbėjų širdis nuoširdumu bei profesionalumu užkariaujančio unikalios sudėties Norvegijos kolektyvo „Ensemble International“: Povilas Syrrist-Gelgota (altas), Roman Reznik (fagotas), Delphine Constantin Reznik (arfa), koncertas bažnyčioje buvo skirtas Židikų įkūrimui ir Šv. Onos atlaidams. Jame skambėjo F. Schuberto, E. Griego, A. Vivaldi kūriniai. 

Kitokia programa

     Antrajame koncerte Dautarų dvare pasirodė Lietuvoje gerai žinoma liaudies dainų atlikėja, laidos „Duokim garo“ vedėja Loreta Sungailienė, trombonininkas Vytautas Pilibavičius ir džiazo pianistas Edgar Sabilo. Skambėjo aranžuotos lietuvių liaudies kalendorinės, darbo, šeimos, karo dainos, taip pat originalios V. Pilibavičiaus kompozicijos, džiazo improvizacijos.

Naujovės

     Viena iš festivalio organizatorių Aurelija Stancikienė pristatė kitus festivalio koncertus ir paskelbė naujovę – moterys, pasipuošusios ilgomis sukniomis ir skrybėlaitėmis, o vyrai – su cilindrais, į koncertus bus įleidžiami nemokamai.

     Dvaro savininkė Gražina Juknevičienė, dėkodama už koncertą ir kviesdama dalyvauti kituose, sakė, jog festivalio programa šiemet kitokia, koncertuose skambės ne tik klasikinė muzika, bet ir kitų žanrų.

Džiaugėsi aplinka

     Dainininkė L. Sungailienė džiaugėsi nuoširdžia publika, dvaro aplinka ir žmonėmis: „Čia nuostabi atmosfera, gera aura, labai gražu ir tuo pačiu jauku, šilta. Kalbu ne tik apie aplinką, bet ir apie žmones, su kuriais teko pabendrauti. Publika nuoširdi, gera. Dautaruose buvau pirmą kartą, bet norėčiau sugrįžti, tik jau su kitokia programa, gal net su folkloru.“

Agnė STONČIUTĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode