Parama dėkojame




Sprogimas

Ukriniškiai vaikai patyrė virtualų nuotykį

 

Liepos 19 d. Ukrinuose įvyko Mobiliosios inovatyvių technologijų laboratorijos užsiėmimai, skirti skatinti bei ugdyti vaikų ir jaunimo kompiuterinį ir technologinį raštingumą.

Daug smagių nuotykių patyrė vaikai ketvirtadienio rytą susirinkę į Ukrinų kultūros namų salę. Svečiai iš Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Giedrė Areliūnaitė, Jonė Gorytė ir Matas Dudoravičius į Ukrinus atvežė Mobiliąją inovatyvių technologijų laboratoriją, kurią sudarė iPAD planšetės, robotų „Lego Mindstorm“ konstruktoriai, virtualiosios realybės akiniai, mobilieji telefonai. G. Areliūnaitė, J. Gorytė ir M. Dudoravičius supažindino ir mokė valdyti LEGO robotus, pažinti papildytą realybę. Daug emocijų sukėlė galimybė panerti į kitokį pasaulį užsidėjus virtualios realybės akinius. Virtualioje realybėje vaikai žiūrėjo cirko akrobatų pasirodymą, leidosi šachta su rateliais, keliavo po senovės Egiptą, žaidė žaidimus. Susipažinę su „Kahoot“ programėle, azartiškai atsakinėjo spausdami iPAD planšetėse teisingus atsakymus. Vaikai puikiai žinojo knygų herojus, gyvūnus, Lietuvos istoriją, sprendė galvosūkius.

Užsiėmimo dalyviai patyrė neužmirštamų įspūdžių, išbandė, susipažino su naujomis technologijomis ir buvo sužavėti Mobiliąja inovatyvių technologijų laboratorija.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode