Parama dėkojame




Sprogimas

„Giliuko“ bendruomenės edukacinė išvyka į Šakius

 

Mažeikių r. Tirkšlių darželyje „Giliukas“ jau tapo tradicija mokslo metus užbaigti edukacine išvyka. Šiemet birželio mėn. įstaigos bendruomenė dalyvavo edukacinėje išvykoje-seminare „Vaiko patirtinio ugdymo(si) svarba ir galimybės Šakių rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigose“. Išvykos tikslas – pasidalyti gerąja darbo patirtimi, susipažinti su Šakių ir kitų šalies rajonų ikimokyklinių ugdymo įstaigų aktualijomis bei iššūkiais.

Mus visus maloniai nuteikė Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“ ugdytinių muzikinis pasirodymas ir direktorės V. Butikienės pasveikinimas. Darželyje išklausėme du teorinius pranešimus, susipažinome su vidaus ir lauko ugdomąja aplinka. Įstaigos direktorė ir pavaduotoja ugdymui E. Plaušinienė kalbėjo apie ugdymo įstaigos bendruomenės įtraukimą į ugdymo(si) procesą per projektinę veiklą. Vadovės pasidžiaugė darnia įstaigos bendruomene, ypač aktyviai su grupių auklėtojomis bendradarbiaujant muzikos pedagogei ir socialinei pedagogei vykdomi įvairūs projektai, akcijos, išvykos, miesto šventės. Direktorė džiaugėsi, kad darželis „Klevelis“ tapo absoliučia nugalėtoja Šakių r. savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro organizuotame konkurse „Sveikiausia įmonė 2017“.

Po to išklausėme Šakių r. Sintautų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Vyturėlis“ direktoriaus pavaduotojos ugdymui R. Galinskienės pranešimo apie vaikų patirtinį ugdymą(si), įgyvendinant šviečiamosios gyvulininkystės programą. Vadovė teigė, kad jų įstaigoje tėvai ir socialiniai partneriai – aktyvūs ugdymo proceso dalyviai. Jų dėka ugdytiniai lankosi ekologiškose sodybose, susipažįsta su įvairių veislių ožkomis, avimis, triušiais, dalyvauja edukacinėse programose „Kaimiško sūrio gaminimas“ ir kt.

Svečiuojantis darželyje „Berželis“, įstaigos direktorė L. Viliūšienė ir pavaduotoja ugdymui D. Kazakauskienė pristatė pranešimą apie projektinės veiklos naudą, įgyvendinant metinius veiklos tikslus. Iš daugumos įstaigoje vykdomų projektų vadovės išskyrė sėkmingiausiai vykdomus ilgalaikius projektus: „Lauko edukacinių erdvių kūrimas darželyje“ ir „Erasmus+“, kurio partneriai iš įvairių užsienio šalių.

Ekskursijos pabaigoje sekė trumpa Šakių miesto apžvalga, Zyplių dvaro ekspozicijos lankymas ir pažintis su Zanavykų muziejumi. Už įdomios ir naudingos išvykos organizavimą dėkojame mūsų įstaigos pedagogėms R. Dovidauskienei ir R. Kripienei.

                                                              

                                                                             Laima ZUBAVIČIENĖ

                                                                             Mažeikių r. Tirkšlių darželio „Giliukas“ auklėtoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode