Parama dėkojame




Pikeliai šventė jubiliejų

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Liepos 7-ąją pikeliškiai šventė miestelio 450-ąją jubiliejinę sukaktį, o bendruomenei – 15 metų. Šventė pradėta riboženklio pašventinimu bei šv. Mišiomis už esamus ir buvusius Pikelių gyventojus ir tęsiama Šaulių aikštėje.

Sveikinimai

Šventė aikštėje pradėta Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos mokytojo eksperto, kraštotyrininko Algirdo Vilko pasakojimu apie Pikelių miestelio istoriją.

Pikeliškius jubiliejaus proga sveikino Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Sigutė Bernotienė, Lūšės, Židikų bendruomenės, Paulius Vadeikis padovanojo Pikeliams palapinę.

Koncertas

Žiūrovams koncertavo Pikelių kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis „Sodžius“ (vad. A. Erlickis), kolektyvai iš Skuodo r. Daukšių k., Klaipėdos r. Daukšaičių k. ir Užvenčio mišrus kvartetas. Šventė užbaigta populiariosios muzikos grupės „Dar“ pasirodymu.

Kultūrinė programa

Tą pačią dieną – kultūrinė programa. Kultūros namuose buvo galima pamatyti kultūrinės veiklos organizatorės Eliutės Pocevičienės paruoštą verpimo ratelių parodą, taip pat Pikelių bibliotekos vedėjos Birutės Želvienės paruoštą parodą „100 Atkurtai Lietuvai“. Šioje parodoje sudėta 100 nuotraukų iš Pikelių miestelio gyventojų gyvenimo akimirkų.  

Vaikams šventės metu buvo įvairių linksmybių: batutas, „linksmieji veidukai“, R. Kirvilaitienės organizuoti žaidimai.

Gražino miestelį

Jubiliejinės šventės proga pikeliškiai gražina savo miestelį. „Šiais metais koplytstulpyje maro aukoms atminti įkurdintos naujos skulptoriaus Rimanto Laimos sukurtos keturios skulptūros. Svarbiu šventės akcentu bus galima laikyti skulptūrą, kurią šiomis dienomis ruošiamasi pastatyti, ji simbolizuos Pikelių 450 jubiliejų, – sakė Jadvyga Gedutienė. – Pikeliai iš pirmo žvilgsnio – tai mažas, paprastas, tiesiog eilinis miestelis netoli Latvijos pasienio. Tačiau taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Iš tiesų jis svarbus su savo XVI amžių siekiančia istorija, medine bažnyčia su septyniais altoriais, kitais kultūros paveldo objektais ir žmonėmis. Visa Lietuva ir susideda iš tokių nedidelių miestelių, gyvenviečių.“

Darbai nesibaigs

Darbai Pikelių miestelio 450 metų šventiniu jubiliejumi nesibaigs – Pikelių kultūros namuose bus siekiama verpimo ratelių rekordo, pastatyti vėliavų stiebai, įruošiami suoleliai, laipynė Šaulių aikštėje, kuriamas filmas apie Pikelius.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode