Parama dėkojame




Sprogimas

Atidarytas Globos centras

 

     Vakar Mažeikių bendruomeniniame pagalbos vaikams centre atidarytas Globos centras, kuriame bus teikiama konsultacinė, teisinė, psichologinė, socialinė pagalba, reikalinga tam, kad tėvų globos netekę vaikai galėtų augti aplinkoje, artimoje šeimai, arba šeimoje.

Tikslas – apsaugoti

     Pasak Bendruomeninio pagalbos vaikams centro direktorės Daivos Meškienės, pradedant bet kokią naują veiklą svarbu žinios, kurių Globos centro darbuotojos pasisėmė pakankamai, todėl tikėtina, jog bus dirbama taip, kad atėjusieji į centrą gautų visa tai, ko jiems reikia.

     Centro vyriausioji specialistė Raimonda papasakojo, jog čia netekę tėvų globos vaikai bus perduodami į globėjų glėbį, bus organizuojamos socialinės paslaugos, padės vaikams ir globėjams. Specialistės teigimu, centro tikslas – suteikti pagalbą ir ypatingai apsaugoti vaiko teisę augti saugioje aplinkoje, ką ne visada gali suteikti biologiniai tėvai, šiuo atveju rengiami įtėviai ir globėjai. Jiems bus teikiama konsultacinė ir tarpininkavimo pagalba.

     Kiti specialistai kalbėjo apie globėjų ir įtėvių mokymo programą, laikiną atokvėpio paslaugą, kuri teikiama tėvams, norintiems trumpam palikti vaikus „Atokvėpio“ specialistų globai.

    

Linkėjo darnaus darbo

     Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas kan. Donatas Stulpinas pašventino Globos centro patalpas, linkėjo sėkmės dirbant kilnų darbą, skatinant žmones mylėti ir dalintis meile.

     Svečiai sveikino naujos įstaigos kolektyvą, žadėjo visokeriopą pagalbą ir dėkojo už puikią idėją bei linkėjo sėkmingo darbo ir gebėjimo sušildyti sugrubusias, be meilės likusias mažas širdeles.

Agnė STONČIUTĖ

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode