Parama dėkojame




Sprogimas

Tarptautinio festivalio prizininkė – mažeikiškė

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Tris dienas Juodkrantėje vyko šeštasis tradicinis tarptautinis jaunųjų vokalistų festivalis-konkursas „Baltic voice 2018“. Šiais metais prizinę vietą pelnė ir mažeikiškė.

Grand prix – pagrindinis festivalio prizas. Auksinis Grand prix atiteko vokalo studijos kolektyvui „Vocalis“ iš Klaipėdos, sidabrinis – ansambliui iš Rygos. Na, o bronzinis Grand prix atiteko mažeikiškei, šou grupės „Lietutis“ auklėtinei Airingai Kneitaitei. Tiesa, nugalėtojai buvo apdovanojami pagal amžiau grupes, todėl nemažai apdovanojimų pelnė ir kitos atlikėjos iš Mažeikių.

Konkurso „Baltic voice 2018“ organizatoriai – Mažeikių ir Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centrai bei Mažeikiuose įsikūrusi visuomeninė organizacija „Lietučiukės“. Pastaroji organizacija įsteigta „Lietučio“ mokinių tėvelių. Konkurso direktorius – Augustas Petkus, o koordinatorius – Algirdas Grinkevičius, „Lietučio“ vadovas. Pasak jo, šis konkursas tradicinis, be abejonės bus rengiamas ir kitais metais: „Dalyviai buvo apdovanoti įvairiose amžiaus grupėse. Džiaugiamės, kad šiais metais konkursą stebėjo daug žiūrovų.“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode