Sprogimas

Įvyko Antikorupcijos posėdis

 

 

Vakar vyko Mažeikių rajono savivaldybės Antikorupcijos komisijos posėdis. Jame aptarti gauti dokumentai iš Savivaldybės administracijos pagal nagrinėjamą skundą (prašymą) dėl Antikorupcijos komisijos narės Linos Rimkienės veiksmų bei pradėtas nagrinėti klausimas dėl galimos klastotės sandorių tarp valstybinės institucijos, Bažnyčios ir privačios bendrovės.

Kreipėsi išaiškinimo

Priminsime, kad balandžio 24 d. vykusiame Antikorupcijos komisijos posėdyje svarstytas klausimas pagal komisiją pasiekusį skundądėl galimai neteisėtų buvusios šios komisijos pirmininkės, Tarybos opozicijos lyderės L. Rimkienės veiksmų. Skunde prašoma patikslinti ir išsiaiškinti, ar politikė nepervedinėja Savivaldybės biudžeto lėšų, skirtų jos, kaip Tarybos narės, veiklai finansuoti, į šeimos valdomą įmonę UAB „Autobastionas“ už neva atliktas paslaugas, ar nesinaudoja fiktyviais sandoriais ir kt.

Tąkart L. Rimkienė teigė, kad tokio prašymo, kuriame nenurodyta nė vieno korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos požymio, komisija neturėtų nagrinėti. Be to, politikės teigimu, komisijos darbas – nagrinėti su viešojo administravimo subjektais susijusią veiklą ir santykius tarp jų. Opozicijos lyderė dėl teisinio skundo turinio įvertinimo kreipėsi į prokuratūrą.

Vis tik komisijos balsų dauguma buvo nuspręsta skundą nagrinėti ir kreiptis į administracijos direktorių su prašymu, kad pateiktų Savivaldybės biudžeto lėšų panaudojimo dokumentus bei išvadą dėl Savivaldybės biudžeto lėšų, skirtų minėtos Tarybos narės veiklai finansuoti, panaudojimo.

Šį kartą nuspręsta išaiškinimo dėl viešų ir privačių interesų kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

Įtariama klastotė

Mažeikiškis Virginijus Sungaila komisijai pateikė dokumentus dėl galimai neteisėtų sandorių tarp Telšių apskrities viršininko administracijos, Bažnyčios bei UAB „Baltic house“, kuri ant valstybinėje žemėje suformuotų pamatų (nesamų) parapijos namams, juos nupirkus, įrengė automobilių plovyklą. Antikorupcijos komisija nusprendė šiuo klausimu pradėti tyrimą.

Grasino teisėsauga

L. Rimkienė viešą komisijos posėdį filmavo telefonu. Po jo komisijos ir Savivaldybės tarybos narys Leonas Mitkus Savivaldybės koridoriuje grasino L. Rimkienei teisėsauga, jei ši medžiagą paviešins, esą leidimo, pasak jo, nė vienas narys nedavęs. L. Rimkienė tikino, jog posėdis ir komisijos nariai yra vieši.

Ernestos Šneideraitytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode