Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių gatvės gimnastų vasaros stovykla – tiek mažiems, tiek dideliems

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Nenuilstanti Mažeikių gatvės gimnastų komanda tęsia pradėtą tradiciją – organizuoja vasaros stovyklą. Jau antrus metus organizuojama stovykla šiemet iš dviejų dalių – mažiesiems ir vyresniesiems. Na, o pati SWM komanda nusiteikusi optimistiškai: „Gal kada nors turėsime visą vasarą stovykloms.“

Tikslas

Gatvės gimnastikos vasaros stovykla teorinėmis paskaitomis ir praktiniais užsiėmimais siekia gerinti stovyklos dalyvių bendravimo, bendruomeniškumo įgūdžius, ugdyti vertybes, kurios diegs visuomeniškumą, socialinę atsakomybę. Stovyklos kviestiniai svečiai dalinsis sveikos gyvensenos įpročių naudojimo galimybėmis kasdienybėje, pabrėš žalingų įpročių žalą organizmui.

Keturios stichijos

„Visos stovyklos metu bus sprendžiamos keturių stichijų – vandens, žemės, oro ir ugnies – užduotys. Bus sudaryti 4 būriai pagal šias stichijas, turės atlikti jiems paskirtas užduotis. Kiekviena stovyklos diena susideda iš mankštos, būrelių užsiėmimų, kviestinio svečio paskaitos ir organizatorių paruoštos programos“, – „Būdui žemaičių“ teigė gatvės gimnastų komandos atstovas Klaudas Žylė. Pasak jo, pasirinkta būtent ši tema, nes pati komanda glaudžiai susijusi su gamta, joje praleidžia daug laiko, todėl ir stovyklą sieja su ja.

Rinktiniai svečiai

Pernai stovykloje svečiavosi Mažeikių Gabijos gimnazijos šauliai. Tiesa, tuomet jie bendravo daugiau su vyresniaisiais. Šiemet šauliai kviečiami į mažųjų stovyklą. Na, o skautiška popietė vyks su vyresniais stovyklos dalyviais.

Patenkinti stovykla

Kaip „Būdui žemaičių“ teigė K. Žylė, stovykla – įspūdingiausias ir įsimintiniausias praėjusių metų įvykis. Ja patenkinta ne tik pati komanda, bet ir visi dalyviai: „Mums patiems tai pats įspūdingiausias įvykis. Dalyvių atvyksta ne vien iš Mažeikių – iš Alytaus, Kelmės, Panevėžio. Bendradarbiaujame su gatvės gimnastais ir iš kitų miestų. Kviesime ir juos. Turime užsiregistravusių dalyvių ir iš praėjusių metų. Jei patys negali dalyvauti, registravo savo gimines, draugus.“

Dėkingi

„Džiaugiamės ir esame labai dėkingi Mažeikių rajono savivaldybei, iš kurios gauname paramą ir palaikymą. Be jos turime ir daugiau rėmėjų, kurie prisideda ir prie pačios stovyklos veiklos, užduočių, steigia prizus ir pan.“, – dėkojo komandos atstovas.

Registracija

Stovykla organizuojama toje pačioje vietoje kaip ir pernai – sodyboje prie Balėnų. Stovykla vyks gamtos sąlygomis – kareiviškose palapinėse. Maitinimas – sočiai tris kartus per dieną.

Registracija jau prasidėjo: 9–13 m. vaikams – liepos 5–8 d., 14–19 m. jaunimui – liepos 20–27 d.

Užsiregistruoti galima interneto svetainėje www.swm.lt/stovykla. Ten taip pat galima rasti ir detalesnius dienų bei veiklų aprašymus. Iškilus klausimams galima kreiptis į stovyklos organizatorius tel. +370 622 63687.

Nuotraukos iš Mažeikių gatvės gimnastų archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode